Predstavljene knjige programa Putovanje do Poslednjih Džedaja!

Sinoć su na Comic Conu u San Dijegu, ali i na sajtu Entertainment Weeklyja, najavljene nove Star Wars knjige i stripovi koje su deo Journey to Star Wars: The Last Jedi izdavačkog programa, koji će nas uvesti i upoznati sa likovima i pojedinim detaljima Epizode VIII. Pa, da krenemo:

 • Prvo, iako tehnički nije deo Putovanja do Poslednjih Džedaja, najavljen je strip miniserijal Thrawn. Strip će imati pet brojeva i biće adaptacija knjige Thrawn, a ne nova priča. Za scenario je zadužena Džodi Hauzer, a predstavljena je i naslovnica prvog broja (ispod).

 • Dalje, najavljeno je da će novelizaciju Epizode VIII pisati Džejson Fraj, pisac koji je i te kako poznat fanovim Star Wars literature, a dečju novelizaciju istog filma će pisati Majkl Kog.
 • Najavljeno je da će Elizabet Vejn pisati YA (young adult) knjigu Cobalt Squadron. Knijga će pratiti novog lika iz Epizode VIII – Rouz – i avanture pilota bombardera Kobaltne eskadrile. Trenutno se ništa više ne zna, a data je i naslovnica (ispod).

 • Rečeno je da će i Epizoda VIII, naravno, imati svoj Visual Dictionary, koji će pisati niko drugi do Pabla Hidalga iz Grupe za kanon u Lucasfilmu.
 • Najavljena je i knjiga Stormtroopers: Beyond the Armor, koju pišu Adam Braj i Rajder Vindam, dok će uvodnu reč dati niko drugi do Džona Bojege. Knjiga će da prati evoluciju stormtrupera tokom godina, a data je i naslovnica (ispod).

 • Najavljene su i dve dečje knjige – Rey’s Journey i Rose and Finn’s Mission – koje će pratiti priče datih likova iz samog filma. Date su i naslovnice (ispod).

  • Dalje, najavljena je i knjiga Canto Bight. Ova knjiga će u sebi zapravo sadržati četri zasebne priče koje će pratiti nove likove koji su posetili kasina ove planete. Svaku od priča će pisati drugi pisac, a među njima su Saladin Ahmed, Re Karson, Mira Grant i Džon Džekson Miler.
  • Tokom Celebrationa koji je pre par meseci održan u Orlandu je i najavljen Journey to Star Wars: The Last Jedi program, a tada su nam bili predstavljeni prvi materijali koji će biti u sklopu njega. Tada su najavljene knjige Leia: Princess of Alderaan, zatim The Legends of Luke Skywalker i Phasma. Ipak sada smo o njima dobili nekoliko novih detalja.
  • Leia: Princess of Alderaan je YA (young adult) novela koju piše proslavljena Klaudija Grej i koja će pratiti priču Princeze Leje dok je ona imala šesnaest godina i objasniti kako su je roditelji uveli u Pobunjenički savez. Tu ćemo dobiti Lejine motive zašto se ona tako predano bori protiv Imperije i, kasnije, Prvog Reda.

  • The Legends of Luke Skywalker prati razgovore dece koja su na putovanju ka Kanto Bajtu, tokom kojih oni prepričavaju priče i Legende koje su čuli o Luku Skajvokeru.

 • Knjiga Phasma će nam ispričati priču o nastanku ove nemilosrdne ratnice, njenom odrastanju, kako je došla u službu Prvog Reda, te kako je došla do statusa koji ima armiji. Podsetnik da je takođe najavljen i strip naslova Captain Phasma, koji izlazi početkom septembra.

To bi bilo to. Za kompletnu listu knjiga Journey to Star Wars: The Last Jedi programa, koja uključuje još i dečje enciklopedije i slikovnice, posetite ovaj link. Kojoj od ovih knjiga ili stripova se najviše radujete, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima, posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s