Otkriveni novi detalji i stranice iz predstojećeg stripa o kapetan Fazmi!

U aprilu, tokom Celebrationa u Orlandu je najavljen Journey to Star Wars: The Last Jedi program – niz knjiga i stripova koji će nas uvesti u priču Epizode VIII – te su predstavnici Marvela najavili da je u izradi strip o kapetan Fazmi, koji će biti upravo deo tog izdavačkog poduhvata. Osim toga ništa drugo nam nije bilo otkriveno, ali nam sada Entertainment Weekly donosi nove informacije.

Za priču stripa je zadužena scenaristkinja Keli Tompson (Star Wars Annual #2), dok će crtež da radi Marko Ćećeto (Shattered Empire, Obi-Wan & Anakin). Priča će da prati kapetan Fazmu, jelte, te će nam biti objašnjeno kako je ona preživela uništenje Starkiler baze, kao i to šta se dešavalo sa Prvim redom i njom samom nakon tog velikog poraza. Tompsonova je za Entertainment Weekly izjavila:

Star Wars filmovi, pošto imaju toliko mnogo likova, ne mogu biti mesto gde će se ispričati Fazmina priča, tako da je sjajno što će lik Fazme biti istražen i u ovom stripu kao i u nadolazećoj knjizi. Najuzbudljivija stvar oko ovog čitavog mini-serijala je to što smo dobili tu sjajnu odgovornost da premostimo prazninu između Buđenja Sile i Poslednjih Džedaja, te da odgovorimo na pitanje šta se desilo sa Fazmom nakon što je ona bačena u kompaktor za smeće.

Prvi broj mini-serijala Captain Phasma će izaći početkom septembra ove godine, a iako je prvobitno najavljeno da će on imati pet brojeva, očigledno je došlo do promene plana te će ih biti samo četri.

Entertainment Weekly je objavio i nekoliko stranica sa početka prvog broja, koje možete pogledati u nastavku:

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na ove prve strane, te da li se radujete ovom mini-serijalu, napišite nam u komentarima. Mi vas još jednom podsećamo da je pored ovog stripa najavljena i knjiga Phasma, koju piše Delajla S. Doson i koja takođe izlazi u septembru.

Za poslednje vesti o Star Wars stripovima, posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s