SWCO 2017: Lucasfilm Publishing Writers’ Roundtable panel

„Lucasfilm Publishing Writers’ Roundtable“ je još jedan jako interesantan panel na ovogodišnjem Star Wars Celebrationu u Orlandu – ovoga puta o knjigama i stripovima koje nas čekaju u okviru novog kanona.

 • Reč je o knjigama koje će biti objavljene do izlaska novog filma, znači do kraja decembra.
 • Diskusija je okupila pisce Star Wars priča bez obzira na uzrast kojem su prevashodno namenjene. Tu su bili Čarls Soul (scenarista stripova Lando, Obi-Wan & Anakin i Po Demeron), Timoti Zan (Tron trilogija, pa sada novi Thrawn), Delajla S. Doson (The Perfect Weapon), Džejson Fraj (Moving Target i The Weapon of a Jedi), Bet Rejvis, Majkl Kog i Ben Ekers koji pišu dečije Star Wars knjige.
 • U uvodnom delu panela pisci su govorili o svom načinu pisanja Star Wars priča.
 • Zvezda večeri je naravno bio Timoti Zan koji je govorio o tome kako je pisati ponovo o istom liku iz potpuno novog ugla, bez znanja šta će od onoga što je već napisao važiti i dalje.
 • Zan je izrazio želju da piše o Obi Van Kenobiju, i to u periodu između Osvete Sita i Nove nade. Soul je izrazio želju da piše gradnji brodova na Mon Kalamariju, a pominjane su i knjige o vojnim počecima admirala Akbara i horor priča o Evoksima.

 • Nakon priče, prešlo se na zvanične najave. IDW Publishing je najavio dve nove knjige prepune Star Wars stripovima – novinskim stripovima sa kraja 70-ih (koje imamo prevedene u našoj Download sekciji). Jedna izlazi u maju, a druga u januaru 2018. godine. IDW je takođe najavio da od jeseni kreće Star Wars Adventures namenjen deci, a koji će objavljivati priče o različitim likovima iz različitih perioda Star Wars univerzuma.
 • Uz najavljeni Forces of Destiny (kratke crtaće o ženskim herojima univerzuma) od jeseni nas očekuju i dve knjige za najmlađe koje će biti povezane sa tom serijom
 • Ono što se najviše očekivalo su najave vezane za novi film odnosno – Poslednje Džedaje.  Najavljen je novi izdavački program – Journey to Star Wars: The Last Jedi – koji će nam predstaviti nove knjige i stripove koji će nas uvesti u Epizodu VIII.

 • Ono što je verovatno i najbitnija informacija sa ovog panela je da ćemo dobiti posebnu knjigu i strip serijal o Kapetan Fazmi. Delajla S. Doson će napisati knjigu, a petodelni strip će biti rezultat rada dvojca Keli Tompson/Marko Ćećeto.
 • Klaudija Grej, koja je napisala dve odlične knjige novog kanona – Lost Stars i Bloodline –  sada piše novu knjigu pod nazivom Leia.
 • Konačno, i Luk Skajvoker će dobiti novu priču u okviru Journey to Star Wars: The Last Jedi programa, koja nosi naslov The Legends of Luke Skywalker. 

To bi bilo to. Ostanite i dalje uz HoloNet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s