Objavljen sinopsis knjige Thrawn!

Thrawn 2017

Na zvaničnoj veb stranici Penguin Random Housea je objavljen sinopsis željno očekivane knjige Thrawn, koju piše legendarni Star Wars autor Timoti Zan. Thrawn izlazi u prodaju 11.04. (u verziji sa tvrdim koricama), a sinopsis ide ovako:

U ovoj ultimativnoj knjizi, čitaoci će pratiti Tronov uspon do moći, otkrivajući događaje koji su stvorili jednog od najčuvenijih zlikovaca u istoriji Star Warsa.

Pored toga što je jedan od najlukavijih i najnemilosrdnijih ratnika u istoriji Galaktičke Imperije, veliki admiral Tron je takođe i jedan od najfascinantnijih likova u Star Wars univerzumu, još od njegovog prvog pojavljivanja u Heir to the Empire, pa kroz Dark Force Rising i The Last Command, pa na dalje. Međutim, njegovo poreklo i priča o njegovom usponu kroz vojnu hijerarhiju Imperije su ostali nepoznanica. Sada, u ovoj knjizi, Timoti Zan nam donosi sudbonosne događaje koji su ovog plavog, crvenookog majstora vojne strategije i ratovanja lansirali do najviših nivoa moći – i zloglasnosti.

Nakon što su Trona iz njegovog egzila spasili imperijalni vojnici, njegova smrtonosna genijalnost i oštre taktičke sposobnosti su brzo zarobile pažnju Imperatora Palpatina. I jednako brzo, Tron dokazuje da je on nezamenjiv Imperiji koliko je ambiciozan, da je lojalan koliko i njen najverniji sluga, Dart Vejder, i da je brilijantan ratnik kog se nikad ne sme podceniti. U misijama lova na krijumčare, špijune i pirate, Tron beleži uspeh za uspehom – iako zbog nedozvoljenih metoda koje u tim pohodima koristi njegovi nadređeni besne, ali svi ostali mu se dive. I dok dobija unapređenje za unapređenjem u svom brzom usponu, Tron podučava svog vernog pomoćnika, potporučnika Elija Venta, umetnošću ratovanja i liderstva i tajnama dolaska do pobede. Ali iako Tron dominira na bojnim poljima, on još ima dosta da uči o političkoj areni u kojoj nemilosrdna administratorka Arinda Prajs stoji na granici da bude Tronov jak saveznik ili brutalan neprijatelj.

Sve te lekcije koje je Tron naučio će biti stavljene na ultimativni test kada on dosegne čin admirala – i kada će on morati da upotrebi svo svoje znanje, instinkte i trupe pod svojom komandom kako bi se suprotstavio ustanku koji preti ne samo životima nevinih, već takođe i stabilnosti Imperije – ali i njegovim planovima za dominaciju.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s