Analiza drugog trejlera za Rogue One

Jutros nam je konačno stigao i drugi trejler za Rogue One, te, kao i za prethodne trejlere, i za njega ćemo uraditi detaljnu analizu te ćemo i ovde da detaljno istražimo šta nam je zapravo ovaj trejler sve otkrio. Dakle, koji su to detalji koji su vam možda promakli? Da li na osnovu njega možemo nešto da zaključimo o priči filma? I kako u odnosu na ovaj tejler stoje brojne glasine? Saznajte u nastavku, kadar po kadar.

0:00 – Trejler počinje kadrom koji pokazuje grad na planeti Džedi, koja je pod imperijalnom okupacijom. Kadrom dominira velika građevina sa leve strane – to je Hram Sile. Vidimo i TAI lovce i velike šatlove sa dva para krila, koji služe za transport ruda koje Imperija eksploatiše na ovoj planeti. Za više detalja o Džedi posetite ovaj link.

0:05 – Džin ulazi u štab Soa Gerere, koji se takođe nalazi na Džedi, gde on vodi pokret otpora. Njih dvoje se verovatno znaju od ranije. So kaže: „Svet se raspada. Imperijalne zastave se vijore svuda po galaksiji.“ Usput, pročitajte šta je Forest Vitaker rekao o svom liku na ovom linku.

0:09 – Ponovo kadar sa planete Džede. Vidimo kako oni veliki šatlovi sa dva para krila transportuju rudu (kajber kristale) u zvezdani razarač.

0:17 – Scena iz prvog trejlera u kojoj Džin biva sprovedena u pobunjenički štab na Javinu IV, gde joj Mon Motma daje ponudu za misiju. Primetite u pozadini kadra sa leve strane generala Dodonu.0:27 –
Ponovo kadar iz prvog trejlera gde vidimo kako zvezdani razarač izlazi iz senke i kako se „tanjir“ super-lasera Zvezde smrti postavlja na svoje mesto. Čujemo Mon Motmu koja kaže Džin: „Testiranje strašnog oružja je veoma blizu. Moramo da znamo kako da ga uništimo.

0:34 – Kadar u pobunjeničkoj bazi na Javinu IV u kom kapetan Kasian Andor kaže Džin: „Ako to starno radite, hoću da pomognem.“ Potom vidimo U-ving kako uzleće sa iste te baze, a potom Džin i Kasiana u kokpitu te letelice.

0:45 – Vidimo U-ving u daljini kako leti kroz nekakav kanjon. Na osnovu takve stenovite topografije, naše je mišljenje da se ova scena takođe odvija na planeti Džedi. Da li to pobunjenici pred zoru napadaju neko imperijalno postrojenje? Videćemo.

0:47 – Kadar u kom vidimo Bejza Malbusa kako puca i svog teškog blastera. Deluje da je ovaj kadar deo iste sekvence kao i prethodni. Bejz kaže: „Uništili su naš dom. Sada se borim protiv Imperije.

0:53 – Vidimo slepog ratnika Čiruta kako prebija grupu stormtrupera. Za više detalja o Čirutu (ali i o ostalim, likovima, vozilima i planetama iz filma) posetite ovaj link. Čirut kaže: „Ničega se ne plašim. Sve je onako kako Sila želi.

0:59 – Droid Kej-Tueso prilazi do Džin i kaže joj: „Kapetan kaže da ste prijatelj. Neću vas ubiti.“ Tueso je inače bio imperijalni bezbednosni droid kog je reprogramirao kapetan Andor.

1:08 – Prelep kadar u kom vidimo Zvezdu smrti u orbiti iznad Džede. Ono što je ovde pomalo neobično je to što je „tanjir“ superoružja okrenut na dole, zbog čega deluje da svemirska stanica stoji naopako. Naravno, zbog manjka gravitacije u svemiru, te veštačkoj gravitaciji unutar same stanice, ljudima u Zvezdi smrti ovo nije problem. Čujemo Džin kako kaže: „Nemamo vremena. Svakog dana su sve jači.

1:13 – Po prvi put u trejleru vidimo direktora Orsona Krenika, šefa Odseka za istraživanja napredih oružja pri vojsci Imperije. Krenik je uložio veći deo svog života i svoj ugled u projekat Zvezde smrti, te njegovim završetkom želi da se popne u imperatorovim očima.

1:17 – Kadar u kom U-ving sleće na plažu na planeti Skarif i iz njega izleću pobunjenički vojnici. Skarif je inače planeta iznad koje treba da se završi gradnja Zvezde smrti, a pred kraj film će se na njoj voditi presudna bitka.

1:21 – Potom se smenjuje nekoliko kadrova borbe i eksplozija na ulicama na Džedi.

1:24 – Vidimo Andora i Tuesoa u U-vingu. Tueso kaže: „Šansa za neuspeh je 97,6%“ , što Andor prokomentariše sa „On želi dobro.

1:29 – Vidimo pilota Bodija Ruka koji je pomalo zbunjen (i pomalo uplašen) tuesoovom izjavom o neuspehu i procentima. Ruk je inače bio imperijalni pilot (što možete prepoznati po grbu na njegovom rukavu), ali je kasnije prešao u Pobunjenički savez.

1:31 – Nekoliko X-vingova proleće kroz kanjon (pretpostavljamo na Džedi) i bombarduje imperijalnu bazu. Nadamo se da će u filmu biti dosta borbe u vazduhu (i svemiru).1:35 –
Bejz Malbus puca iz nekakvog raketnog bacača i pogađa glavu AT-ACT hodačice. Inače, AT-ACT su veće od standardnih AT-AT hodačica i više služe za transport tereta.

1:37 – Kadar iz iste one scene sa početka trejlera sa Džin i Gererom. Džin kaže: „Ovo je naša prilika da zaista nešto učinimo.

1:39 – Verovatno najzanimljiviji kadar iz trejlera. Vidimo kako U-ving beži od džiovskog talasa prašine (verovatno na Džedi). Da li je ovo samo peščana oluja? Ili je Zvezda smrti opalila (neki slabiji) hitac po Džedi? Videćemo.

1:44 – Džin dolazi do vrha platforme gde se tačno ispred nje pojavljuje TAI lovac. Na osnovu zelenila ispod i vedrog neba, naša je pretpostavka da se ovo dešava na planeti Skarif, negde pred kraj filma.

1:47 – Čujemo Džin koja kaže: „Jesi li uz mene?“ , na šta stiže odgovor od Kasiana koji stoji pred grupom vojnika u U-vingu: „Potpuno.“ Što je zanimljivo, deluje da neki od pobunjeničkih vojnika imaju iste (ili veoma slične) šlemove kakve je ranije koristila američka vojska.

1:56 – Čujemo disanje Darta Vejdera, a potom ga i vidimo sa leđa kako gleda u prikaze Zvezde smrti. Dakle, dobili smo konačnu potvrdu da će se Vejder pojaviti u filmu, što smo vam mi na HoloNetu preneli još u januaru! Inače, prema informacijama koje imamo, osoba u bakta tanku iz prvog trejlera je takođe Vejder!

To bi bilo to što se tiče ove analize. Šta vi mislite o trejleru i kakva su vaša očekivanja od Rogue One, napišite nam u komentarima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s