Otkriveni detalji o novoj planeti iz Rogue One

Redatelj nadolazećeg filma Rogue One, Gareth Edwards, je tijekom intervjua za Entertainment Weekly dao nekoliko zanimljivosti vezanih za novi planet imena Jedha (Džeda).

Jedha je novi planet koji ćemo po prvi puta vidjeti u Rogue One, a njegovo ime je otkriveno tijekom Celebration-a, gde je rečeno da će planet imati bitnu ulogu u filmu. Intervju možete pročitati u nastavku.

Edwards je za EW  objasnio da su tražili lokaciju koja bi utjelovila duhovnu borbu između dobra i zla.

Sila je u osnovi kao religija u Ratovima Zvijezda, a oni su počeli gubiti vjeru u periodu u kojem mi započinjemo sa filmom.

Poznato je da su tijekom Republike Jediji bili najpoznatiji pojedinci osjetljivi na Silu, dok je nakon dolaska Carstva i u vrijeme odvijanja filma Darth Vader, bio jedina poznata osoba koja ju je koristila. Tarkin je išao toliko daleko da je Silu smatrao drevnom religijom.

Mi smo pokušavali pronaći fizičke lokacije koje bi mogle govoriti o temama gubljenja vjere i izbora između da Carstvo, tj. zlo, pobjedi ili da dobro prevlada. To smo utjelovili na mjestu koje se zove Jedha. To je mjesto gdje bi ljudi koji vjeruju u Silu išli na hodočašće. To je u suštini okupirano područje od strane Carstva, a okupirano je zbog razloga o kojima još ne mogu govoriti. Postoji nešto izrazito važno na Jedhi što može služiti kako Jedijima tako i Carstvu – nešto sa čime se možemo poistovjetiti i u stvarnom svijetu.

Prvo na što možemo pomisliti što bi moglo koristiti Jedijima bi vjerovatno bila sama Sila, ali osim Cara i Vadera, nitko drugi iz Carstva ju ne bi mogao osjećati. Nadovezujući se na prethodnu rećenicu, druga stvar koja bi bila korisna i jednima i drugima su kajber kristali, koji se koriste za izgradnju svjetlosnih sablji i super-oružja.

Tijekom jednog intervjua, Pablo Hidalgo je dobio pitanje da li je Carstvo koristilo ogromne kajber kristale koji su viđeni u The Clone Wars seriji za napajanje Zvijezde smrti na što je on potvrdno odgovorio. Tako da je možda svrha okupacija planeta eksploatacija kajber kristala za napajanje Zvijezde smrti koja još nije dovršena.

Unutar Jedhe, iako okupirana od strane Carstva, postoji pokret otpora koji neće da odustane i naši likovi se moraju tamo naći sa tim ljudima kako bi pokušali osigurati osobu iz te grupe.

Ne možemo znati o kojem pokretu otpora redatelj misli, ali znamo da je na Jedhi rođen Chirrut Imwe – slijepi ratnik koji živi po jediskim običajima, a tu je i njegov najbolji drug i zaštitnik Baze Malbus. Postoji mogućnost i da je Saw Gerrera član otpora na kojeg se misli.

To bi bilo to što se tiče vijesti za Rogue One. Dobili smo nekoliko zanimljivih detalja o kojima možemo raspravljati.

Podsetnik da novi trailer za Rogue One stiže u petak ujutru.

APDEJT (11.08.2016. 16:45) by Vladimir Jakšić: U intervjuu za Extra TV, glumac Doni Jen, koji igra slepog ratnika Čiruta, je otkrio šta se zapravo nalazi na ovoj planeti. Evo šta je rekao:

Džeda je planeta na kojoj se nalaze ti resursi od kojih se prave svetlosne sablje.

Dakle, naše teorije su se ispostavile kao tačne – Džeda je planeta na kojoj se nalaze kajber kristali, koje Imperija najverovatnije koristi za izradu lasera Zvezde smrti.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s