Forest Whitaker priča o Saw Gerreri

Forest Whitaker je tijekom intervjua za Entertainment Weekly iznio neke nove informacije o liku kojeg utjelovljuje u Saw Gerreri.

Da se podsjetimo: Saw Gerrera je veteran Ratova Klonova koji se je po prvi puta pojavio u animiranoj seriji The Clone Wars. Također, Saw Gerrera je jedan od nekoliko likova koji su se prvo pojavili u animaciji pa tek onda u dugometražnom filmu (poput Boba Fetta i generala Griveousa prije njega). Za ostale informacije o njemu možete pročitati članak o informacijama za nove likove.

Whitaker je prvo prokomentirao svoje odijelo koje se može vidjeti u traileru. Te se može napraviti poveznica između njegovog odijela i odjela Darth Vadera.

Ovo oklopno odijelo je za letjenje, ali ga također održava na životu. On je bio kroz mnogo sukoba i ratova, što mu je prouzročilo mnogo ozljeda. On ga nosi cijelo vrijeme.

Whitaker je potom objasnio Gerrerinu filozofiju i poglede na rat sa Carstvom.

Mislim da ne žali. Mislim da on stvarno vjeruje da ovo što radi je ispravno. On razumije da univerzum, i svjetovi u njemu, može biti uništen ako on ne uspije. On je jedini koji je spreman sve napraviti kako Carstvo ne bi uspjelo.

Potom je prokomentirao njegov odnos sa Jyn Erso i svoj govor iz prvog trailera i što bi on trebao značiti.

On joj je blizak, te imaju izrazito jaku povezanost. On govori o tome kako možeš napraviti kompromis koji bi možda naštetio ljudima ili globalnoj situaciji ili bi ga ljudi propitkivali, ali ako to radiš za dobro, onda je to ispravna stvar za napraviti. Ali pitanje je što nakon toga postaneš? Kako se promijeniš kao osoba?

Ovdje smo uočili da postoji povijest između Jyn i Saw Gerrere. Možda se on brinuo o njoj kada je Carstvo odvelo njezina oca?

Također je primječena velika razlika između Gerrere iz trailera i tv spotova, te smo mislili da su te promjene došle tijekom dodatnog snimanja. Whitaker je potvrdio da to nije slučaj te da ćemo kroz film vidjeti njegova oba izgleda (slika iznad).

Donijeli smo nekoliko odluka o tome kako će se lik razvijati. Imali su mnogo prilika za isprobavanja mnogo različitih stvari. Vidjet ćete ih oba.

Sa obzirom na sliku iznad može se primjetiti velika razlika u izgledu ne samo u frizuri, nego i u ožiljcima. Prije nekoliko mjeseci je potvrđeno da će film sadržavati flashback scene tako da je slika lijevo vjerovatno dio tih flashbacka gdje ćemo možda vidjeti i mladu Jyn Erso.

 

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s