Rebels – Sezona 2

Rebels

Nakon dvadeset epizoda, Rebelsi su došli do svoga završetka i na najbolji mogući način su nas ostavili u iščekivanju sljedeće sezone krateći si vrijeme nagađanjem i pozornom slušanju glasina. Iako je finalna epizoda bila iznimno kvalitetna te se lako može staviti na stranu sa najboljim The Clone Wars epizodama niti ova sezona nije bila bez grešaka pa idemo redom.

Prvi pogled na novu sezonu dobili smo filmom koji je bio kombinacija dviju epizoda, imena Siege of Lothal. Tu smo po prvi puta vidjeli Darth Vader-a u novom canon-u još od Return of the Jedi-a, nakon kratkog viđenja u prvoj sezoni, a ne računajući knjige Tarkin i Lords of the Sith. Sezona je počela izrazito kvalitetno, te smo mogli vidjeti koji se posljedice snašle građane Lothala krivicom naših junaka u prvoj sezoni. Vidjeli smo Darth Vader-a u punoj snazi u borbi sa naša dva junaka koji su se po prvi puta susreli sa Sith Lord-om. Te smo pred kraj epizode svi pretpostavili kakav će biti završetak sezone.

Nakon toga čekali smo par mjeseci za nove epizode, ali se je isplatilo. Prve dvije epizode su se odnosile na tri nama dobro poznata klona iz klonovskih ratova. Rex, Gregor i Wolff više nisu u vrhuncu svojih sposobnosti pošto su ih dosegle godine, ali i dalje nisu za bacit. U vrijeme imperije odbačeni su na planet Seelos krateći dane dane loveći ogromne zmije. Epizode su bile poprilično dobre iako je bilo par slabih trenutaka.

Upoznali smo i nove inquisitor-e zanimljivog izgleda koji i nisu predstavljali preveliki problem za naše junake te su se tu nalazili samo kako bi predstavili nekakvu manju prijetnju. Epizode sa Inquisitor-ima su bile jedne od kvalitetnijih ove sezone tako da su ih svi iščekivali tako smo i u drugome dijelu sezone otkrili nešto o njihovoj povijesti.

Klonovi nisu bili jedini povratnici iz The Clone Wars-a vratio nam se je i Hondo Ohnaka, svemirski pirat koji je uvijek plesao između negativca i pozitivca. Pošto se serija prikazuje na DisneyXD-u kreatori su ga gurnuli u koš pozitivca, naravno kao u The Clone Wars-ima on je bio vrhunac epizode koja bi bez njega bila prosjek. On se je pojavio u dvije epizode ove sezone sa mogučim povratkom u trečoj sezoni.

Potom smo dobili jednu od mnogih epizoda koja se je orjentirala na pojedinog glavnog lika u ovom slučaju Heru, epizode ovoga tipa nisu donijele ništa novo nego se mogu svrstati pod kategoriju filera, a i ove su epizode jedne od lošijih ove sezone.

Kraj polusezone završio na visokom nivou sa epizodom od dva dijela. Prvi dio je završio borbom sa Inquisitorim-a, te smo otkrili da kradu djecu osjetljive na silu za svoje planove, dok smo u drugome dijelu saznali šta se je dogodilo sa Ezrinim roditeljima. Epizoda je bila izrazito kvalitetna te smo po prvi puta vidjeli koliko je Ezra bio snažan sa silom.

Par mjeseci čekanja te je došao prvi trailer te su svi pali u šok onime što nam je pokazao te nitko nije mogao dočekati nove epizode. Prva epizoda se je odnosila na Leu, te smo još jedanputa bili svjedoci koliko su nesposobni bili stormtrooper-i. Također dobili smo mali ester egg u obliku brodova koji su preuzeti iz video igre Knights of the Old Republic. Epizoda je bila poprilično razočaravajuća, ali smo i dalje iščekivali sve ono što smo vidjeli u trailer-u.

Potom smo upoznali Fenn Rau-a kapetana Mandalorianaca na Concord Dawnu. Iako se primijeti pad kvalitete u odnosu na Death Watch koji su bili strah i trepet za naše heroje. Epizoda nam otkriva da su Mandalorianci bili puno više uključeni u ratove klonova nego što nam je serija to pokazala. Fenn ostaje živ na kraju tako da ga možemo očekivati i u sljedećoj sezoni .

Ponovno smo i u ovome dijelu dobili par epizoda koje su se odnosile na pojedinačne likove te su bile izrazito slabe.  Upoznali smo Cham Syndullu još jednog veterana iz ratova klonova koji nije onakav kakav se čini na prvi pogled, te nam je priuštio zanimljivu epizode.

Zeb je također imao svoju zasebnu epizodu koja je bila poprilično kvalitetna, te smo malo bolje upoznali agenta Kallus-a koji i nije toliki negativac kakvim smo ga smatrali.

Drugi dio sezone je nastavio Ahsokinu potragu za istinom te je to bilo izrazito zanimljivo pratiti. Također smo ponovno vidjelo Yodu koji je dao poneki koristan savjet kao i uvijek. Definitivno jedan od vrhunaca sezone su bili Jedi Temple Guard-i koji su testirali Kanan-a kao i otkrivanje istine oko Grand Inquisitor-a.

Pred kraj sezone Rebelsi su napokon uspostavili bazu iako ne na onome planetu na kojem smo se nadali. Naravno kao i u svakoj epizodi naši junaci upadnu u nevolje te se planet ne čini previše gostoljubiv.7-10

Naravno najbolja epizoda sezone je bila zadnja, te je o njoj rečeno apsolutno sve tako da se i nema više što reći. Maul je naravno bio najbolji povratnik iz The Clone Wars-a, dok je vrhunac bio dvoboj između Vader-a i Ashoke za koju neznamo da li je preživjela.

Sve u svemu dobra sezona sa izrazito dobrim epizodama te sa ponekom slabijom epizodom, ali to i moramo razumjeti pošto je ovo serija koja je namijenjena djeci. Naravno vjerujem da će sljedeća sezona još kvalitetnija i sa boljim pričama. Također kada malo pogledamo u prošlost The Clone Wars serija je također sa sezonama postajala sve kvalitetnija, pa zašto ne bi to mogli očekivati i sa ovom serijom kada isti ljudi stoje iza nje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s