Dart Vejder je govorio drevni sitski jezik!

Sve Gospodare sita obavezuje Sitski Kod. To nije samo moto o kom smo slušali (i čitali) iznova i iznova. To je religija. A uz nju dolazi i poseban tajni jezik. Drevan. Star hiljadama godina. Kasnije su ga učili i govorili samo oni koji postali sitovi. Isprva su ga koristili prvi sitovi sa Morabanda. Kasnije, kako su godine prolazile, koristili su ga i mračni džedaji. A još kasnije samo Gospodari sita. Ovaj jezik je bio rezervisan samo za prave Gospodare sita i kao takvog ga je Dart Sidijus preneo svom najboljem učeniku, Dartu Vejderu.

U knjizi Lords of the Sith postoji scena u kojoj Dart Vejder i Dart Sidijus pričaju ovim drevnim i tajnim jezikom. To su najviše radili zbog toga da bi sakrili svoje namere i planove od ljudi koji ih slušali. Tako su na primer na tom jeziku Sidijus i Dart Vejder raspravljali o sudbini velike grupe Tvi’leka u njihovom selu na Rajlotu, a da ovi nisu mogli da razumeju ni reč! Takođe, Sidijus i Vejder su se Tvi’lecima predstavili kao „Krata“ i „Irluk“, što su zapravo sitske reči za „smrt“ i „sudbina“.

Smatram da bi bilo vrlo kul, ako dobijemo film o Dartu Vejderu, videti kako govori na ovom jeziku sa Sidijusom dok ih svi zbunjeno gledaju. Lepo bi bilo u moru „spin-off“ filmova koji slede, pored filmova o najvećim herojima dobiti i film i o najvećem zlikovcu u galaksiji…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s