Star Wars „geografija“ je polazna tačka razvoja serije Lesli Hedland

Kako je najavljeno u aprilu ove godine, kretorka Netflix-ove serije Russian Doll Lesli Hedland je unajmljena od strane Lucasfilm-a da radi na razvoju nove Star Wars serije koja će se pojaviti na striming servisu Disney+.

Tipično za ljude angažovane na Star Wars projektima, ni ona ne može mnogo da otkrije o svojoj seriji, a skoro je dodatno potvrdila da će se ona odigrati u svom „džepu“ univerzuma i u vremenskom periodu koji ranije nije bio tema.

Najinteresantniji deo intervjua, koji je rediteljka dala za jutjub kanal Fantastic Frankey, je da je koristila Star Wars: The Essential Atlas kao početnu tačku u svom kreativnom procesu. Bez davanja više detalja, podelila je da se početak njenog kreativnog poduhvata vrteo oko pitanja “gde” više nego oko “ko” i “šta”.

Ja sam se mnogo manje kretala kroz Star Wars univerzum kinematografski ili umetnički već sam umesto toga češljala kroz njega geografski i išavši na pravo putovanje. Kada smo iznosili ideje, dizajner mi je napravio mapu sa crvenom isprekidanom linijom u stilu Indijane Džonsa. To je naše putovanje, tamo idemo.”

Serija će imati glavnog protagonistu ženskog pola, ali to, po njenim rečima, ne bi trebalo da navodi na zaključak da će to biti materijal samo sa ženskim ulogama.

Pošto moj projekat tehnički jeste sa ženskim osobama u glavnim ulogama i da je glavni protagonista ženskog pola, ne mislim da to izbacuje muške likove iz univerzuma. Stalno se poistovećujem sa muškim likovima. Navijam za Manda. Navijam za Luka.”

“Inkluzivni prostor znači inkluzivni prostor. Ali u isto vreme, mislim da samo zato što se negde pojavljuje protagonista ženskog pola ne znači nužno da je samo za žene.”

Nema još detalja kada će ova serija početi sa produkcijom, iako je Hedlandova rekla da na projektu radi nešto više od godinu dana.

Svoje ideje kojim bi to putem mogla ići ova serija možete nam ostaviti u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o seriji na kojoj radi Lesli Hedland  posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s