Disney+ u većini Evrope tek od sledeće godine!

Sredinom aprila ove godine zvanično je saopšteno da striming servis Disney+ u Zapadnu Evropu stiže u prvom i drugom kvartalu fiskalne 2020. godine (tj. krajem kalendarske 2019. i početkom 2020.), a u Istočnu Evropu početkom fiskalne 2021. (tj. krajem kalendarske 2020.).

Te generalne odrednice su bile jedine zvanične informacije o dolaska servisa Disney+ u Evropu i do ovog trenutka – svega par dana pre početka rada platforme – nismo imali ni jedan konkretan datum (izuzetak je bila Holandija za koju je rečeno da će imati Disney+ od samog starta).

Međutim, na zvaničnom YouTube kanalu kompanije Disney je objavljen promo klip u kom stoji da će striming servis Disney+ krenuti sa radom u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji 31.03.2020. godine! Druge države nisu pomenute.

Naravno, postavlja se očekivano pitanja: Kada će Disney+ doći i u naš region? Pa, jedina konkretna informacija koju imamo je da će ovaj striming servis u zemlje Istočne Evrope stizati tokom fiskalne 2021. godine, što znači da ćemo kod nas moći da ga gledamo naranije krajem sledeće godine, a najkasnije pred kraj 2021. godine.

Izazov za Disney je to što svoju striming platformu mora da prilagodi zakonima svake zemlje u koju dolaze i sistemima online naplate koji tu postoje. Takođe, prava za emitovanje pojedinih Disneyjevih sadržaja su i dalje u rukama raznih lokalnih distributera, tako da „House of mouse“ u svakoj državi mora prvo da proveri koje uopšte sadržaje može da pušta, a za koje treba da vrati prava nazad. Na primer, da je nekako Disney+ ovog trenutka krenuo da radi kod nas, na tom striming servisu ne bismo mogli da gledamo poslednje Star Wars filmove jer prava za njihovo emitovanje kod nas drži regionalni HBO.

Disney+ kreće sa radom sada u utorak 12.11. a na njemu će od prvog dana biti dostupna serija Mandalorian. U februaru sledeće godina na isti striming servis stiže i nova sezona animirane serije The Clone Wars.

To bi bilo to. Dakle, dok Disney+ zvanično ne postane dostupan i kod nas (jednog lepog dana) moraćemo da se oslonimo na staru, (ne tako) dobru pirateriju… Ruku na srce, nije da nam je ista nešto naročito strana.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s