Hyperspace – kratka priča kojom se priključujemo proslavi 40 godina filma Imperija uzvraća udarac

U junu ove godine, dobili smo obaveštenje da će biti objavljena još jedna knjiga imena From a Certain Point of View, ovoga puta inspirisana filmom Imperija uzvraća udarac, koji ove godine proslavlja 40 godina.

Knjiga je objavljena 10. novembra, a pošto sam ljubitelj koncepta priča o dešavanjima iz perspektiva sporednih likova u filmovima, odlučio sam da napišem jednu kratku priču o pilotima Obsidian eskadrile, koji na kraju filma navode naše junake ka Super zvezdanom razaraču Executor kako bi bili uhvaćeni u njegov „vučni zrak“.

Zašto baš o njima? Jedna od mojih omiljenih numera iz univerzuma Ratova zvezda je upravo Hyperspace (što je ime i same priče), koja prati ovu scenu sa kraja filma. Sa druge strane, sada u smo periodu kada nas okupira video-igra Star Wars: Squadrons, koja u svom fokusu ima večni sukob dobra i zla u svemirskim bitkama. Kao igrač X-Wing igre minijatura, želeo sam da pilotima ove eskadrile, koji se pojavljuju kao piloti TIE lovaca, dam neku dodatnu priču u „kanonu“

Kada su objavljeni kratki prikazi svake od priča iz knjige From a Certain Point of View: Empire Strikes Back, nikakve slične priče o ovim pilotima nije bilo, tako da je to bio dodatni motiv da je završim i da je objavimo neposredno posle objavljivanja knjige.

Kao i svaki autor koji stvara neki Star Wars materijal, potrudio sam se da ovu kratku priču prošaram „easter-egg“-ovima, ali pored referenci na druge Star Wars materijale, ovde ćete naći i reference na moje drage kolege sa HoloNeta sa kojima sarađujem u različitim podkastima.

Upoznajte Sajvi Rešan, Dodsona Makrejvena i „Winged Gundark“-a i prođite sa njima kroz Imperijalnu perspektivu opsade Bespina i potere za Milenijumskim Sokolom…

Kratku priču Hyperspace možete preuzeti na ovom linku.

Svoje utiske o priči nam možete ostaviti u komentarima ili na našem Diskord serveru. Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s