Prvobitni koncepti za „dete“ iz serije Mandalorian nisu bili tako slatki

Serija The Mandalorian predstavila je svetu jedno malo biće, poznato kao „dete“, koje svi uglavnom oslovljavaju kao „beba Joda“ . Ono pije svoj čaj, vozi se u kolicima, nosi ogromnu jaknu i predstavlja oličenje slatkoće.

Ove nedelje Disney + je objavio petu epizodu Disney Gallery: The Mandalorian dokumentarca koji nam daje uvid u kreativni proces kreiranja ove serije. Ova epizoda opisuje VFX i praktične efekte koji su korišćeni, od lovca na glave IG-11, preko Ugnota Kuila, pa sve do same superzvezde, „beba Jode“.

Kao što možete pretpostaviti, proces dizajniranja izgleda novorođenčeta za Jodinu vrstu je bio dug. Bilo je potrebno pronaći koncept koji će istovremeno biti simpatičan, ali i uključivati karakteristike specifične za Jodinu vrstu. Sam Džon Favro izjavio je u ovoj epizodi:

Imali smo gomile i gomile crteža. Neki od njih su bili preslatki, neki od njih previše ružni, a neki od njih su imali pogrešne proporcije.

U ove reči se možemo uveriti i sami, gledajući neke od prvobitnih konceptualnih ilustracija u nastavku.

Džon Favro i Dejv Filoni su se na kraju (na našu sreću) odlučili za kocept umetnika Krisa Alcmana.

Za poslednje vesti o seriji The Mandalorian posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s