Odred „Ruka pravde“

Stormtruperi su bili elitni vojnici Imperije. Iako su u filmovima prikazani pomalo trapavi, oni su ipak bili najbolji od najboljih. Podeljeni po specijalnostima, legijama i odredima, oni su izazivali strahopoštovanje širom galaksije. Čuvena je bila 501. legija poznatija kao “Vejderova pesnica”, međutim postojao je i jedan pomalo neobičan odred stormtrupera koji se nazivao “Ruka pravde” …

U knjizi Star Wars: Choices Of One, koja pripada starom kanonu, saznajemo da je za vreme Imperije postoja odred odmetnutih stormtrupera koji se nazivao “Ruka Pravde”. Ovaj odred su činila petroica stormtrupera koji su se nakon godina služenja Imperiji odmetnuli, ukrali ISB-ov brod i putovali širom Imprerijalnog svemira donoseći pravdu.

Svuda gde bi čuli da postoji korpupcija u okviru vlasti, potlčivanje i iskorišćavanje naroda oni bi odlazili i rešavali te probleme. Par puta su radili i sa Marom Džejd, koja je u to vreme još uvek radila za Palpatina, a čak su radili i sa Hanom, Čuijem i Lukom!

Jednom prilikom su pomogli Mari i spasili Imprerijalnog guvernera i njegovu porodicu od opakog vosjkovođe iz Nepoznatih regiona! Tom prilikom su sarađivali i sa Lukom…

Nakon te misije Tron ih je tajno doveo na svoj zvezdani razarač i ponudio ime je da na njegovom brodu i uglavnom u Nepoznatim regionima obučavaju nove stormtrupere koje će pretežno činiti vanzemaljci. Prepoznavši da se Tron poprilično razlikuje od ustaljenih imperijalnih oficira i visoko pozicioniranih ljudi, odred je prihvatio ovu ponudu i tako prestao sa daljim učešćem u akciji.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s