„Scenariji serije Star Wars: Underworld su pisani bez budžetskih ograničenja“ – Ronald Mur

U intervjuu koji je dao za Collider, pisac Ronald D. Mur (Star Trek: The Next Generation, Star Trek: First Contact, Battlestar Galactica), je otkrio detalje svog rada na seriji Star Wars: Underworld, koja nikada nije ugledala svetlost dana.

Po rečima Mura, Džordž Lukas je okupio gomilu pisaca iz svih krajeva sveta i dao im zadatak da pišu scenarije pre nego što počeo da razmišlja o produkciji serije. Mur je rekao sledeće:

Bio sam jedan od nekoliko njih, okupili su pisce iz svih krajeva sveta… Okupili bismo se na Skajvorker renču jednom u šest do osam nedelja, tako nešto. Smišljali bismo zajedno priče, potom bismo otišli kućama i pisali prve verzije i potom ih vraćali nazad, Džordž bi sedeo sa nama da bismo ih kritikovali, pa bismo radili sledeću verziju i smišljali nove priče… Bilo je super! Bilo je jako zabavno. Na kraju do toga nije došlo, napisali smo negde oko 40, 48 scenarija, tako nešto… Teorija je bila da je Džordž hteo da ima sve scenarije i tek posle počne da razmišlja i nađe način kako da ih producira, jer je hteo da uvede toliko novih stvari sa aspekta tehnologije, kompjuterske grafike, virtuelnih setova itd. Imao je potpuno novi cilj koji je želeo da postigne. Ono što se desilo, kao što znate, napisali smo scenarije i Džordž je rekao ‘OK, ovo je dosta za sada, javiću vam se. Moram da se pozabavim produkcijom.’ Od tada je prošlo oko godinu dana, posle čega je Lukasfilm prodao Dizniju.

Mur je imao šta da kaže i o tome kako je Lukas posmatrao seriju bez ograničenja budžeta:

To je bio neverovatan zadatak za nekoga. Ne znam nikoga ko bi to tada preuzeo na sebe… U tom trenutku, Džordž je samo rekao ‘pišite koliko god velike stvari želite, naknadno ćemo smisliti šta ćemo.’ Tako da nismo imali budžetskih ograničenja. Svi smo bili iskusni filmski i TV pisci, tako da smo imali predstavu šta je bilo teoretski moguće sa budžetom produkcije. Ali smo se vodili onim što nam je rekao, ‘da napravimo priče da budu lude i ogromne’ bilo je mnogo akcije, mnogo setova, mnogo scenografije. Mnogo veće od onoga što se obično radilo u TV serijama.

Lukas je, po rečima Mura, mislio o toku cele priče, ne samo o završenih 48 scenarija:

To je bila jedna velika priča. Bila je to dugačka priča sa epizodnim događajima. Bilo je konkretnih događaja koji bi se desili u ovoj ili onoj epizodi, pa su određeni delovi imali i epizodni kvalitet. Serija je pričala veću priču, kada su u pitanju priče likova tog setinga.

U januaru su se na internetu pojavili opitni snimci ove serije koji su nam dali perspektivu kako bi ova serija izgledala.

Šta mislite o ovom pristupu rada na seriji možete nam ostaviti u komentarima.

Za poslednje vesti o televizijskim Star Wars projektima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s