Koji je to droid? Dejv Filoni o kreiranju IG-11.

Simpatični droid sa tendencijom za samouništenje nas je sve zabavio svojim pojavljivanjem u hit seriji Mandalorian, koju mnogi smatraju najboljom stvari što se desila Ratovima zvezda u skorije vreme. 

ig-11

Međutim, kao i mnogi drugi fanovi, iskreno sam se zapitala zašto se nisu odlučili da ponovo iskoriste IG-88a? Neizvesnost i nadanja su bila velika kada je došlo do pitanja kako će se serija povezati sa velelepnim univerzumom Ratova zvezda, te čim je objavljena fotografija ovog droida na Instagramu, fandom je odmah pretpostavio da je u pitanju IG-88.

Ispostavilo se da je droid kreiran specifično za serijal. Kao i IG-88, on je takođe lovac na ucene, ali je zapravo nevin i naivan, kao i malčice brz na obaraču, kako ga opisuje reditelj i glumac koji mu daje gas, Taika Vaititi.

No, zašto je Dejv odlučio da kreira novog lika umesto da se opredeli za postojećeg? IGN je imao priliku da popriča sa njim na tu temu.

Evo šta je imao da kaže: 

Nakon tolikog rada na Ratovima Zvezda, preferiram da blago naginjem ka stvaranju novih likova. Volim i poštujem stare i najpoznatije likove – nekad smatram da previše uvažavam određene stvari – ali volim oblasti koje su nedefinisane. Kada sam kreirao Asoku za Ratove Klonova u prostoru između dva filma koji je bio relativno jasno definisan, uspeli smo da prezentujemo i dodamo nešto vredno toj priči, bez odvlačenja pažnje od Anakina i Obi Vana.

Ako ste upoznati sa Legends Kontinuitetom i istorijom Ratova Zvezda, znaćete da postoji mnoštvo priča o IG-88u i o njegovim dogodovštinama. Dakle, iz poštovanja prema ljudima koji su dugi niz godina pratili ovu franšizu, ne bi bilo u redu kontrirati ovim pričama. Mnogo je bolje reći – “Pa, postoje drugi droidi.” Nije kao da je IG-88 bio jedinstven droid ubica. Tako smo dobili mnogo više slobode. 

Krećem se ka slobodnom prostoru koji se otvara kreiranjem novih likova. Na taj način, i kada odabaremo da uključimo nekog bitnog, kao što smo konačno prikazali Obi Vana u Rebelsima, to biva nešto zaista značajno i posebno.

Dok mi je delom bilo žao što ipak nismo ponovo videli IG-88a, meni lično je IG-11 bio vrlo dopadljiv. Njegovo pojavljivanje je bilo plodno tle za pregršt mimova.

Šta vi mislite? Da li vam se svideo IG-11? 

Da li biste više voleli da se pojavio IG-88? 

Pišite nam u komentarima!

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s