„Tvorac“ i „Uništitelj“ univerzuma!

Gospodari Sita znaju da budu malo ekscentrični… Dobro, znaju da budu mnogo ekscentrični. Od raznih odevnih predmeta, preko maski, oružja, paranoje, ponašanja prema sledbenicima, mračnih eksperimenata i posebnih zahteva svaki lord Sita je imao neku svoju neobičnu osobinu. Neke su čak vladali i kao bogovi (Dart Andedu, npr.) ali posebno je zanimljivo što su postojala dva brata, oba gospodari Sita, od kojih se jedan smatrao za “tvorca” univerzuma, a drugi za njegovog “uništitelja”.

U knjizi Star Wars: Knight Errant saznajemo da su postojala dva lorda Sita, inače braća, Daiman koji je smatrao da je stvorio ceo univerzum i Odion koji je smatrao da je njegova misija da uništi ceo univerzum.

Daiman se samoproglasio za vrhovnog boga i tvorca univerzuma i bića pod njegovom vladavinom morala su tome da se povinuju. Daiman je imao svega 25 godina i njegova zvanična priča je bila da samo on postoji a da su drugi samo plod njegovog uma. Takođe o vremenu pre njegovog rođenja je pričao da nikada nije postojalo i da su sva sećanja plod njegove mašte koja je usađena u svest svih. On je proglašavao na svojoj planeti svakog dana da je stvorio zoru i još jedan dan, kao i koliko će taj dan trajati. Čak je izmenio i abecedu, a postojali su ljudi sa posebnim zaduženjem koji su morali da prepravljaju sva slova u spisima i lecima pre njegove izmene.

S druge strane Odion je smatrao za sebe da je uništitelj čitavog univerzuma. Propagirao je samo smrt, prazninu i uništenje i okružio se sledbenicima koji su bili skoro svi do jednog suicidalni, želeći da što pre iskuse slatku prazninu o kojoj im je njihov lord pripovedao. Odion je izmenio i svoje telo pomoću raznih kibernetičkih implantanata te je postao više mašina nego čovek.

Kao što možete misliti, dva brata su bila u neprekidnom ratu. Kada su se sreli u nečemu što je trebalo da bude njhova odlučijuća bitka, nakon mnogo izgubljenih života njihovih podanika i sa jedne i sa druge strane, trenutak pre nego što su se i sami međusobno uhvatili u  koštac zaustavljeni su… Zaustavila ih je njihova baba! Naime, njihova baba, Vila, je bila drevna gospodarica Sita koja je tokom svog dugog života stekla neizmernu moć i bogatsvo… Kao i mnoge unuke…

Da bi odlučila ko će biti njen naslednik, a i da bi se zaštitila od njih, organizovala je neku vrstu takmičenja u kojoj će njeni potomci morati da se dokazuju i najboljem će pripasti nasledstvo… Ona je prekinula Daimanovu i Odionovu borbu kako bi njih dvojica zajedničkin snagama napali teritoriju susednog gospodara Sita i preuzeli je… Daiman i Odion su se udružili i zauzeli novu teritoriju koju će im njihova baba podeliti kasnije. Čak i mračni gospodari Sita moraju da slušaju svoju babu!

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s