Šta je Dart Bejn naučio iz holokrona Darta Andedua?

Dart Bejn je tokom celog svog života skupljao holokrone drevnih gospodara Sita. Na kraju je čak stekao znanje i napravio svoj sopstveni holokron.

Slušajući utvarne prikaze drevnih gospodara Dart Bejn je naučio mnoge stvari o Sili, o zaboravljenim moćima i ritualima i tako povećavao svoje znanje i moć. Ipak koliko god neko bio snažan i moćan na kraju mora umreti. To je nakon svega i osnova „Pravila dvojke“ – jedan da otelotvorava moć, drugi da žudi za njom, sve dok učenik na kraju ne prevaziđe učenika i ubije ga.

Ali sve da se to i ne desi, vreme i starost uvek dođu glave svakom živom biću pre ili kasnije… Ili ipak ne…

star wars gospodar sita dart andedu
Dart Andedu

U knjizi Darth Bane: Dynasty Of Evil, Dart Bejn je već zašao u godine. Oseća da polako kopni čemu svedoči i tremor leve ruke koji se sve češće javlja. Uplašen da njegova učenica, Dart Zana, neće da ga izazove, već da će jednostavno čekati da on oslabi dovoljno da joj ne predstavlja nikakvu pretnju i da će ga onda ubiti, što bi ubilo smisao samog „Pravila dvojke“, da učenik mora nadmašiti učitelja i tako Red Sita uvek učiniti snažnijim, Bejn traži načina da produži sebi život i da obuči novog učenika bude li potrebno.

Tako on saznaje iz jednog  starog teksta o drevnom gospodaru Sita, Dartu Andeduu, koji je vladao kao bog-kralj planete Prakit skoro 300 godina! Sve dok ga na kraju nisu ubili njegovi podređeni.

Potpuno zaokupljen idejom o večnom životu, Bejn pronalazi zaboravljenu planetu Prakit i putuje na nju u potrazi za holokronom. Kada stigne tamo pronalazi drevni hram u kom sledbenici još uvek obožavaju Andedua i čekaju njegov povratak.

Bejn ipak uspeva da ih pobije stanovnike hrama bez većih problema i uzme holokron iz sarkofaga samog Dart Andedua! Ipak, otvorivši holokron Bejn nailazi na otpor utvarnog Sita da ga nauči tajnu večnog života. Besan, Bejn pomoću Sile nasilno uspeva da povrati znanje iz holokrona zaobišavši tako njegovog čuvara!

Tako Bejn saznaje da je tajna večnog života u stvari „transfer esencije“ u kojoj gospodar Sita prebacuje svoju životnu energiju u telo drugog pri čemu njegovo sopstvenu telo biva uništeno! Ipak ako je volja „domaćina“ suviše jaka „duh“ gospodara Sita može biti uništen i bačen u prazninu za čitavu večnost…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s