Stiže i novi The Clone Wars strip!

I dok lagano počinjemo da odborjavamo dane do dolaska sedme sezone animirane serije The Clone Wars, koja će završiti priče likova koje su naprasno prekinute kada je serija otkazana 2013. godine, stiže nam vest da nove The Clone Wars sadržaje nećemo dobiti samo kroz seriju, već i kroz strip!

Naime, izdavačka kuća IDW, koja je uz Marvel prethodnih par godina objavljivala nove Star Wars stripove (doduše, pre svega namenjene mlađim čitaocima), saopštila je da radi na petodelnom strip mini-serijalu, čija će priča pratiti vodeće likove The Clone Wars-a.

Prvi broj mini-serijala, čiji je pun naslov Star Wars Adventures: The Clone Wars – Battle Tales, izlazi u četvrtom mesecu ove godine, a u oktobru stiže trejd u kom će biti sakupljeni svi brojevi. Scenario stripa potpisuje Majkl Moreci, dok je za ilustracije zadužen tim u sastavu: Derek Čarm, Ariana Florian, Megan Levens, Filip Marfi, Valentina Pinto i Davide Tinto.

Dat je sledeći sinopsis:

Vratite se u vreme velikih nemira u galaksiji, u poslednje godine Republike, u ovoj antologiji zasnovanoj na voljenoj animiranoj seriji.

Dok se Obi-Van Kenobi, Anakin Skajvoker i drugi džedaj vitezovi bore uprkos slabim izgledima, dve čete Vojske Republike moraju da odbrane svoje položaje od nadolazeće separatističke armije droida. Dok opkoljeni čekaju pomoć, klonovi među kojima su i komandant Kodi i kapetan Reks razmenjuju ratne priče o vašim omiljenim likovima iz animirane serije The Clone Wars, kao štu su Padme Amidala, general Grivus i mnogi drugi.

Deluje da će The Clone Wars: Battle Tales imati sličnu formu kao i Tales From Vader’s Castle i Return to Vader’s Castle (koje je takođe radio IDW) – svaki broj serijala će imati jednu ili više zasebnih priča, koje sa ostalim pričama dele možda samo tematiku, ali ne i narativ.

Prvi od pet brojeva Star Wars Adventures: The Clone Wars – Battle Tales mini-serijala izlazi 01.04.2020.

Za poslednje vesti o Star Wars stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s