Procurele konceptualne ilustracije prve verzije Epizode IX!

Pre desetak dana na internet je procurela prva verzija scenarija Epizode IX koju je napisao Kolin Trevorou, prvobitni scenarista i reditelj devete epizode Skajvoker sage. Iako je više izvora reklo da taj scenario nije lažan, dobili smo još jednu potvrdu da je u pitanju original.

Naime, na internet su procurele konceptualne ilustracije koje se potpuno podudaraju sa scenarijom, a kao konačnu potvrdu dobili smo to da je Trevorou lično na Tviteru rekao da te ilustracije (time direktno i scenario) jesu iz produkcije Epizode IX iz vremena dok je on još radio na tom filmu.

Evo i svih konceptualnih ilustracija, koje su poređane otprilike redosledom po kom se te scene pojavljuju u filmu:

Rej, koja je konstruisala novu dvostruku sablju, se nalazi na zvezdanom razaraču koji je usidren u Kuatskom brodogradilištu. Ona sa timom iz Otpora krade ovaj brod.
Komandni brod Prvog Reda lebdi iznad prestonice Korusanta. Sa ovog mesta galaksijom vlada Armitaž Haks, koji sada ima titulu kancelara.
Javno pogubljenje pilota Otpora koji je uhvaćen tokom upada u Kuatsko brodogradilište. Iako truper do njega liči na kapetana Fazmu, ona se nigde ne pominje u scenariju.
Nakon misije na Kuatu, Rej se vraća u bazu Otpora na planeti Kor-Alaf, gde uz mentorstvo duha Luka Skajvokera ona trenira svoje sposobnosti u Sili.
Tor Valum – 7.000 godina staro biće koje je bilo pravi učitelj Darta Sidijusa.
Artu i Tripio prolaze kroz donje nivoe Korusanta. Dva droida, zajedno sa Finom i Rouz, dolaze ovde kako bi u džedajskom hramu aktivirali predajnik koji će poslati poziv na ustanak građana galaksije.
Tokom svog treninga pod mentorstvom Tora Valuma, Kajlo ulazi u duel sa duhom Darta Vejdera.
Rej, Po, Čui i BB-8 stižu na planetu Bonadan u potrazi za „prorokom“ koji treba da pomogne Rej da ona pronađe svoj put.
Rouz aktivira „džedajski predajnik“ na Korusantu.
Vitezovi Rena u svom brodu (koji se zove „Knife 9“), jure Rej i Poa na Bonadanu. Scena se završava borbom između Rej i vitezova Rena, koje ona pobeđuje.
Na Korusantu Fin podiže ustanak potlačenog stanovništva i drugih stormtrupera koji su pobegli iz službe.
Snage Otpora redizajniraju imperijalne mašine i spremaju se za finalnu bitku.
Iako ova scena nije pomenuta u samom scenariju, veruje se da Rej nailazi na ovo čudovište kada dođe na Mortis u potrazi za Kajlo Renom.
Počinje bitka za Korusant! Deo stormtrupera je poslušao savest i Finov poziv, te su skinuli šlemove i pridružili se ustanicima.
Prvi Red dovalči svoje nove, masivne hodačice.
Rej i Kajlo na Mortisu započinju duel.
Tokom borbi – koje se vode i na tlu i u atmosferi i u orbiti Korusanta – Artu biva oštećen.
Pred kraj duela, duhovi Luka, Jode i Obi-Vana pokušavaju da spasu Bena, ali ne uspevaju u tome. Rej pobeđuje Kajla, a u isto vreme Otpor pobeđuje Prvi Red na Korusantu.
Videvši da je bitka izgubljena, kancelar Haks čini senpuku.
Leja BB-8u daje poruku. Kadar koji očigledno omaž na Epizodu IV.

To bi bilo to. Kako vam se sviđaju konceptualne ilustracije i priča prvobitne verzije Epizode IX, čiji je naslov bio Duel of the Fates, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

One Comment Add yours

  1. Olga kaže:

    U odnosu na ono što smo dobili, ovo je svakako mnogo, MNOGO bolji scenario. Ali ono što smo dobili je bilo toliko veliko gomno tako da je skoro sve bolje od toga. Trevorrowu hvala što je napisao pobunu stormtrupera, što je ispoštovao Rouzin lik, vratio Korusant i dao više vremena i uloge Luku. I što nije likvidirao Haksa. Sa druge strane, toliko više ne verujem nikome iz D/LF da se i dalje pitam da sve ovo nije namešteno jer su dobro svesni da je reakcija dobrog dela publike i skoro svih kritičara bila katastrofa, pa sad pokušavaju nekako da smanje nezadovoljstvo.

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s