Breaking Point: A Star Wars Story – Najveći domaći fanovski Star Wars film!

Jana Milosavljević kao Tvi'lekinja imena Mala Foto: Tamara Antonović
Jana Milosavljević kao Tvi’lekinja imena Mala Foto: Tamara Antonović

I uprkos nekim svetlim primerima koji su iskočili iznad proseka, prva asocijacija na fanovske Star Wars filmove obično budu dva lika koja se u zadnjem dvorištu mlate toy lightsaber-ima ili nešto tog tipa. Čak i oni ambiciozniji fanovski projekti uglavnom pate od amaterske glume, neveštog kadriranja i sličnih boljki. Naravno, ništa od toga im ne uzimamo za zlo jer u srži tih projekata stoji ljubav prema Zvezdanim ratovima i iskrena želja da se daleka, daleka galaksija oživi na jedinstven način. 

Međutim, šta ako bih vam rekao da se trenutno snima fanovski film na kom rade iskusni i poznatni reditelj i scenarista, glumci, snimatelji, kaskaderi, koreografi borbe, kostimografi, itd? Šta ako bih vam rekao da je u pitanju jedan od najambicioznijih fanovskih Star Wars filmova ikad i da se ovaj projekat zapravo radi kod nas u Srbiji? Dame i gospodo, predstavljamo vam Breaking Point: A Star Wars story!

Scenario i režiju ovog filma potpisuje Stevan Filipović (Šejtanov ratnik, Šišanje, Pored mene), dok glavne uloge tumače Slaven Došlo (Pored mene, Vlažnost, Vojna akademija), Darko Ivić (Pored mene, Vojna akademija) i Jana Milosavljević (Afterparti, Pogrešan čovjek, Moja generacija Z). Za produkciju je zadužena producentska kuća Hypnopolis iz Beograda, a više detalja o produkcijskom timu (koji čini čak skoro pedeset ljudi) možete pronaći u objavi sa sajta Filmskog centra Srbije.

Breaking Point je sniman protekle nedelje kod spomenika Neznanom junaku na Avali i spomenika Kosmajskom partizanskom odredu na, jelte, Kosmaju. Snimanje preostalih scena je zakazano za kraj oktobra. Uz to, pre samog snimanja glumci su tokom dve nedelje prolazili kroz intenzivnu obuku mačevanja kako bi se pripremili za duele svetlosnim sabljama u filmu.

Darko Ivić, Stevan Filipović i Slaven Došlo Foto: Tamara Antonović

Priča filma se dešava u periodu između Epizoda VI i VII. Nakon pada Imperije, Pobunjenički savez je prerastao u Novu Republiku, a Luk Skajvoker je uzeo da podučava novu generaciju džedaja. I upravo među tim novim džedajima su braća Nol (Darko Ivić) i Kes Dast (Slaven Došlo). Dva brata, koja su odrasla na nemilosrdnim ulicama Korelije, se u noći kada je Ben Solo odlučio da izda svog ujaka nalaze pred svojim najvećim testom.

Film će trajati oko petnaest minuta i biće, naravno, na engleskom jeziku. Premijera je zakazana za decembar ove godine (verovatno 15.12.).

Za kraj, zahvalio bih se Stevanu i ekipi što su me pozvali da učestvujem u ovom projektu i doprinesem koliko god mogu. Pogotovo želim da se zahvalim kolegama fanovima iz Niša, Beograda i Subotice koji su se odazvali da učestvuju kao statisti u ovom filmu.

Film, kao što rekoh, nije završen i preostao je još jedan manji deo snimanja, ali Breaking Point već sad obećava da će biti jedna nezaboravna priča koja je, iako nezvanična, u svom DNK kodu 100% Star Wars.

Za mnoštvo fantastičnih slika sa snjimanja Breaking Point-a posetite zvaničan profil filma na Instagramu

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s