Kako je Vejder izmasakrirao celu posadu svemirskog broda!

Vejder je tokom svog postojanja postigao neke neverovatne podvige. Naravno skoro svi su rezultovali smrću pobunjenika i neprijatelja Imperije. Kao neko kome je ostala samo Tamna strana Sile i Imperija, kao neko ko je verovao da se mir i red u galaksiji mogu postići isključivo silom i snagom, Vejder je bio nemilosrdan prema svojim neprijateljima. Jednom kako bi ih locirao ništa se ne bi moglo isprečiti između njega i njih. Čak ni vakum svemira…

U knjizi Lords Of The Sith grupa pobunjenika sa Rajlota koju je poslao Čam Sindula, a koju pak predvodi Pok uspela je da ukrade jedan Imperijalni brod i u njemu pobegne. Međutim, ono što nisu znali i što je loše po njih to je da Vejder lično predvodi poteru.

Nakon što su skakali iz sistema u sistem konačno stižu na mesto gde ih skriveni čekaju Čam i njegova posada. Ali za njima stiže i Vejder sa svojom eskadrilom V-vingova. Pok i njegova posada aktiviraju oružje i pokušavaju da se brane, međutim Vejder i njegovi piloti ubrzo uspevaju da onesposobe brod.

Svo vreme je Pok u komunikaciji sa Čamom koji želi da mu pomogne, međutim Pok odbija svestan da bi tako samo svi izginuli. Pok rešava da uništi brod ručno iz skladišta oružja.

Ipak Vejder je predvideo taj potez i on namešta svoj V-ving na putanju jednog topa na Pokovom brodom koji je zaštićen kupolom. Neposredno pre udara Vejder iskače iz broda i pomoću Sile prijanja na brod. V-ving uništava kupolu i omogućava Vejderu da se ukrca na brod.

Kada se nađe na Pokovom brodu Vejder kreće kroz hodnike ka mostu usput ubijajući celokupnu posadu od dvadeset i nešto Tvi’leka! Na mostu nailazi na jači otpor međutim on to bez problema rešava pomoću Sile i svetlosne sablje.

Vejder poslednjeg ubija upravo Poka upotrebivši „Force grip“ da ga uguši dok je sve vreme kroz otvoreni komunikacijski kanal to slušao Pokov veliki prilatelj Čam Sindula na drugom kraju galaksije…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s