Kako je imperijalni komandir uništio Zvezdani razarač iz straha?

Imperijalni oficiri su bili dobro obučeni, lojalni i nesutrašivi. Sukobljavali su se sa pobunjenicima potpuno uvereni u svoje sposobnosti i bez straha stupali u bitku. Ipak pored svih opasnosti koje postoje u galaksiji oni su se ipak plašili nečega. Ili bolje rečeno nekog… Darta Vejdera

Related image

U stripovima Star Wars: Vader: Dark Visions jedan imperialni komandir nakon bitke sa pobunjenicima u kojoj je uspeo da uništi njihovu bazu i ukrade informacije dozvoljava pobunjeničkom špijunu da pobegne.

Na nagovor podređenih izveštava komandu da je misija bila u potpunosti uspešna. Međutim sve se obrušava na njega kada mu jave da će lord Vejder lično doći da preuzme špijuna koga on nema!

Komandir u strahu od strašne sudbine koja čeka sve one koji razočaraju Mračnog lorda napušta svoje mesto u floti i kreće u potragu za špijunom. Tako, on dovodi svoj zvezdani razarač pravo u polje asteroida gde uočava nestalog špijuna. Čim je video špijuna naređuje svojim TIE lovcima da onesposobe špijunov brod i uhvate ga živog. Špijun se međutim vrlo mudro spušta na obližnju planetu na kojoj besni peščana oluja. Komandir polulud od straha naređuje TIE lovcima da ga prate uprkos svim upozorenjima. TIE lovci bivaju teško oštećeni u oluji što špijun koristi da ih lako uništi.

Nakon toga komandir naređuje da zvezdani razarač progoni špijuna pravo kroz polje asteroida gde biva oštećen. Špijun uleće pravo u usta ogromnog svemirskog čudovišta koje obitava među asteroidima a uplašeni komandir ga prati oštećujući tako još više svoj brod.

Kada napokon izlete iz čudovišta zvezdani razarač je već prilično teško oštećen a na komandirovu nesreću iz hipersvemira upravo izlaze pobunjenički brodovi koji uništavaju razarač.

Komandir uspeva da se spase na jednom delu razarača koji pluta svemirom, međutim tu ga pronalazi Vejder lično i uz konstantaciju da je neuspeh neprihvatljiv ubija nesrećnog oficira.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s