SDCC 2019: Disney-Lucasfilm Publishing panel

Comic Con u San Dijegu je godinama unazad važno mesto za Star Wars izdavaštvo. U prethodnih pola decenije Del Rey, Marvel, Disney Publishhing i ostali nosioci licence za izradu Star Wars knjiga i stripova su na ovoj megakonvenciji organizovali panele na kojima su predstavljali nove projekte, ali i otkrivali detalje o onim već najavljenim. Ni ovogodišnje izdanje Comic Con-a nije bilo izuzetak. Evo u kratkim crtama šta smo sve saznali (za više detalja pogledajte snimak čitavog panela koji se nalazi na vrhu stranice):

Verovatno najveća vest koja nam je stigla sa ovog panela je ta da Marvel sprema četvorodelni miniserijal naslova The Rise of Kylo Ren. Priču ovog stripa će da piše scenarista Čarls Soul, iz čijeg pera je nastao fantastični serijal Darth Vader: Dark Lord of the Sith, tako da su očekivanja visoka. Prvi broj miniserijala The Rise of Kylo Ren izlazi negde tokom decembra, a otkrivena nam je i naslovnica prvog broja:

star wars kajlo ren i vitezovi rena naslovnica stripa

Najavljeno je da IDW radi na novoj kolekciji „strašnih Star Wars priča za plašljivu decu“. Radi se o miniserijalu Return to Vader’s Castle, koji će poput Tales from Vader’s Castle serijala, obuhvatati niz jezivih pričica koje su vezane ili se dešavaju u Vejderovom zamku na planeti Mustafar.

Početkom maja je zvanično saopšteno da će i Epizoda IX (očekivano) dobiti svoj izdavački program. Među brojnim knjigama, stripovima, slikovnicama i albumima najavljeno je da Marvel za oktobar planira četvorodelni stripski miniserijal naslova Allegiance, čija priča prati generala Leju Organu koja nakon poraza na Krejtu u nameri da obnovi Otpor u pomoć poziva stare saveznike sa Mon Kalamarija. Na SDCC-u su predstavljene naslovnice sva četri broja koje čine kolaž:

ratovi zvezda allegiance naslovnice stripa

Jedna od knjiga koje su najavljene kao deo izdavačkog programa Journey to Star Wars: The Rise of Skywalker je i Force Collector. Tokom panela na SDCC-u, autor ove young adult knjige, Kevin Šinik, je otkrio da protagonista priče ima Silu, te da ume da koristi psikometriju (moć koja mu omogućava da kad dotakne predmet vidi šta se sve dešavalo u neposrednoj okolini).

Uz to, objavljena je i zvanična naslovnica vizuelnog rečnika Epizode IX (slika ispod). Na naslovnici imamo detaljan prikaz jednog od vitezova Rena koji drži vibro-srp. U gornjem-levom uglu slike vidimo i novi model TIE lovca, koji nosi oznaku TIE-Dagger.

vizuelni rečnik ratova zvezda Epizode 9 vitez rena

Za detaljne prikaze svih objavljenih naslovnica posetite ovaj link na zvaničnom Star Wars veb sajtu.

To bi bilo to. Šta mislite i kakve su vaše reakcije na nove naslovnice i informacije, kao i kojoj od navedenih knjiga ili stripova se najviše radujete, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s