Mark Hamil se šaljivo nada da je „Uspon Skajvokera“ njegovo poslednje pojavljivanje

Luk Skajvoker, jedan od centralnih ličnosti franšize, će se definitivno vratiti u „Usponu Skajvokera“. U skorašnjem intervjuu, Hamil je izrazio zadovoljstvo time što je ovo poslednji put da će tumačiti Skajvokera, navodeći da je nova trilogija dala prikladnu završnicu priči ovog junaka.

star wars poslednji dzedaj luk skajvoker

Hamil je bio relativno ćutljiv na temu svoje uloge u „Usponu“, možda iz ličnih razloga, s obzirom na to da su njegovi komentari o kreativnim neslaganjima po pitanju Lukove priče u „Poslednjem Džedaju“ pogrešno protumačeni kao neodobravanje samog filma.

Međutim, skoro je bio malo otvoreniji po tom pitanju, potvrđujući da, zahvaljujući mitosu Ratova zvezda, pokojni Luk Skajvoker može da se vrati kao „duh Sile“.

Obraćajući se novinaru Associated Press-a na premijeri rimejka „Dečje Igre“, gde pozajmljuje glas ubistvenoj lutki Čakiju, Hamil je polu-šaljivim tonom izjasnio da se nada „penzionisanju“ iz Ratova zvezda nakon najnovijeg filma:

Pa, njegova [Luka Skajvokera] priča je zaokružena u poslednjem filmu. Jedini razlog zašto sam ja uopšte umešan u bilo kom kapacitetu je usled jednog naročitog detalja u mitosu Ratova zvezda, a to je da ako ste džedaj, možete da se pojavite za poslednji naklon na sceni kao duh Sile.

Objašnjenje koje je dao ne upućuje ni na kakvo negodovanje ka Lukasfilmu, već prosto odražava njegova osećanja da je vreme da se ovaj deo franšize privede kraju sa definitivnim zaokruživanjem priča likova koji su razvijani kroz tri trilogije.

Takođe, moguće je da usled tragičnog odsustva kolega Kenija Bejkera, Keri Fišer i Pitera Mejhjua na budućim projektima, oseća da to jednostavno nije isto bez njih.

Treba imati na umu i da novi filmski sadržaj koji pripremaju Dejvid Beniof i D. B. Vajs, kao i Rajan Džonson, će se verovatno baviti drugim oblastima i erama koje se ne dotiču likova iz originalne postave.

Postoje šanse da će Hamil davati glas Luku Skajvokeru u budućim animiranim projektima i igrama, ali budući da je „Uspon Skajvokera“ definitivni kraj „Skajvoker sage“, Hamil će odložiti svoju svetlosnu sablju i blaster što se tiče filmskih ostvarenja.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s