Šta je sve Vejder video nakon što je prošao kroz portal na Mustafaru?

Nastavljamo tamo gde smo stali sa strip serijalom Darth Vader (Marvel, od 2017) sa novim brojem 25. Naime u prošlom broju smo bili svedoci uništenja stanovnika Mustafara od strane Vejdera kao i vrlo napetog dvoboja između Vejdera i Lorda Momina iz koga je, naravno, Vejder izašao kao pobednik.

Nakon što je ubio Momina Vejder otvara mistični portal kroz vreme, portal između života i smrti i sprema se da prođe kroz ta tajanstvena vrata….

Related image

Međutim kroz vrata prolazi samo Vejderov duh, koji je predstavljen isto kao za vreme Vejderovih meditacija, dok njegovo telo ostaje u blizu oltara na Mustafaru.

Prvo što Vejder vidi u ovom čudnom duhovnom svetu je njegova majka Šmi sa velikim trudničkim stomakom. I dok iza nje lebdi prikaza Sidijusa vazduhom odjekuju reči „Neprirodno“ i „Izabrani“ što aludira na to da je Sidijus imao veze sa Anakinovim začećem. Dalje, Vejder vidi ceo svoj put od detinjstva do odraslog doba, kako se obučavao u Hramu džedaja, kako je postao padavan, kako se zaljubio u Padme, kako se borio sa Asokom i kao saborac i kao protivnik…

Dalje, Vejder nailazi na zgradu Hrama džedaja ispred koje su svi Učitelji džedaji osim Obi-Vana. Ovu skupinu čine i neki džedaji koji su ranije preminuli ali u ovom svetu su spremni da se suoče sa Vejderom. Između ostalih tu su Joda, Mejs Vindu, Plo Kun, Džokasta Nu, Kirak Infila. Vejder u svom duhovnom obličju pali dve svetlosne sablje koje imaju crnu boju obrubljenu crvenim i nemilosrdno izmasakrira sve džedaje uključujući i Vindua (ponovo, i da opet mu je odsekao ruku samo je sada tome pridodao i obezglavljivanje) i Jodu!

Nakon toga Vejder ulazi u zgradu gde na vrhu stepenica stoje Sidijus i Obi-Van Kenobi dok vazduhom lebde reči „Ja sam tvoj otac“. Sidijus i Obi-Van stupaju u dvoboj u kom Sidijus ubije Obi-Vana samo da bi njega nakon toga pogubio Vejder.

Pošto je ubio Sidijusa Vejder izlazi na balkon gde po prvi put umesto svog duhovnog obličja poprima obličje Anakina kakav je bio pre Mustafara. Na balkonu pronalazi Padme koja mu je okrenuta leđima i koja ga pita „Da li si ti anđeo?“ Anakin je moli da pođu što pre, da je odvede sa tog groznog mesta. Međutim, ona ga pita „Zašto? Ja tebe ne poznajem. Anakin Skajvoker je mrtav,“ nakon čega se bacila sa balkona.

I dok Vejder pokušava da je zadrži pomoću Sile u vazduhu Padme stavlja svoju ruku na vrat i počinje sama da se guši. Tren nakon toga velika munja udara direktno u nju ostavljajući Vejdera samog ponovo u duhovnom oličju da vrišti „NEEEEE!“

Kada ponovo pogleda sa balkona Vejder uočava mladića koji liči na Luka iako ne možemo da mu vidimo lice. Mladić pali plavu svetlosnu sablju i ogromna navala svetlosti odbacuje Vejdera unazad pravo u svoje ograničeno i osakaćeno fizičko telo na Mustafaru.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s