Dvoboj Vejdera i Momina!

Malo je bilo bića u celoj galaksiji koja bi imali hrabrosti da u uđu u sukob sa Vejderom. Nemilosrdni Gospodar Sita je bio strah i trepet širom galaksije najviše zahvaljujući tome što je redom uništavao svoje protivnike, što svetlosnom sabljom što pomoću Sile.

Ipak, bilo je onih koji su bili spremni da ga napadnu i upuste se u borbu na život i smrt sa njim, naročito ako je on u tu borbu ulazio povređen….

Nastavljamo tamo gde smo stali sa stripovima serijala Darth Vader (Marvel od 2017). Nakon što je porazio stanovnike Mustafara, Vejder se nalazi u prostoriji u kojoj je pokušao da otvori portal između života i smrti. Budući da je Vejderovo odelo prilično teško oštećeno nakon potapanja u lavu, a i da je sam Vejder bio prilično umoran i povređen, Momin koristi taj trenutak da napadne. On se upušta u dvoboj sa Vejderom sve vreme ga provocirajući. Momin zapitkuje Vejdera da ako je on zaista „Izabrani“, kako to da je završio samo kao trup izgorelog mesa, kako to da nije mogao da spasi svoju ženu?

Vejderovo oštećeno odelo i kibernetički udovi su u jako lošem stanju pa Momin uspeva da mu zada nekoliko posekotina dok mu na kraju ne odseče ruku kojom drži svetlosnu sablju. I dok se Momin sprema da pogubi Vejdera ovaj ga pita da je istina ono što mu je Momin rekao o portalu. I dok Momin odgovara Vejderu da je sve istina ali da Tamna strana nikad ne bi dozvolila Vejderu da prođe kroz portal, Vejder iznenada pomoću Sile baca jednu od stena na Momina i uspeva da ga zgnječi na smrt.

Nakon toga Vejder otvara portal kroz prostor i vreme, portal između života i smrti i ne oklevajući prolazi kroz njega….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s