Šta je Sidijus rekao Molu što mu je trebalo pomoći da pobedi Obi-Vana?

Dart Mola je Sidijus obučavao od detinjstva. Bio je savršeni sitski ubica. Mržnja i nemilosrdnost u kombinaciji sa godinama treninga učinile su ga izuzetno smrtonosnim. Uspeo je čak i da ubije Kvaj-Gon Džina, jednog od najcenjenijih džedaja.

Međutim, nakon toga, izgubio je od Obi-Vana koji je u to vreme bio tek padavan. Do Molovog poraza je došlo i zbog toga što se, ubeđen u svoju superiornost, poigravao sa Obi-Vanom što je ovom dalo vremena da se koncetriše i isplanira svoj napad. Ipak, Mol je mogao sve ovo da izbegne da je samo poslušao Sidijusa…

U knjizi Darth Plagueis Mol je zadobio ranu od strane vođe kriminalne organizacije Crno Sunce, a koji je bio jak u Sili. Mol je bio poslat da ga ubije i nakon što ga je porazio umesto da mu oduzme život, ubeđen u svoju pobedu i nemoć protivnika, Mol se poigravao sa njim, što je ovom pružilo šansu da napadne Mola i rani ga. Nakon toga Mol ga je naravno ubio.

Posle ove borbe Sidijus je Molu održao lekciju kako nikada ne treba potcenjivati protivnike, naročito one jake u Sili, te da se koncetracija mora zadržati do poslednjeg trenutka

Ovu lekciju Mol očigledno nikad nije naučio što je između ostalog dovelo do toga da ostane bez donje polovine tela…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

2 Comments Add yours

 1. Skywalker kaže:

  Pošto se Mol poigravao sa Obi Vanom I izgubio je, to znači da se sa Kvajgonom nije poigravao? I koje bio bolji u sili Kvajgon ili Mol?

  Sviđa mi se

  1. Vladimir Jaksic kaže:

   Uff, teško pitanje. Moje lično mišljenje je da je Kvaj-Gon bio jak i da je imao dublje razumevanje Sile, ali da je Mol ipak bio nešto veštiji u praktičnoj upotrebi Sile (u borbi na primer).

   Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s