Kako je Obi-Van umalo napustio džedaje?

Obi-Van Kenobi je bio jedan od najcenjenijih džedaja. Iako je kao padavan pokazivao najmanje talenta u korišćenju Sile, vrednim radom, treningom i trudom došao je do mesta u Džedajskom veću i zvanja Učitelja.

Smiren, pouzdan i uvek spreman da stvari sagleda iz više uglova, postao je sinonim za džedaja. Ali, da li ste znali da je u jednom trenutku Obi-Van umalo mogao da napusti Red džedaja?

U strip serijalu Obi-Wan & Anakin koji prati avanture mladog Anakina i Obi-Van Kenobija, koji je tek postao džedaj vitez, Anakin donosi odluku da napusti Red džedaja.

Obi-Van o ovoj odluci razgovara sa Jodom koji ga pita da li će Anakinovim odlaskom Obi-Van smatrati da je njegov zavet Kvaj-Gon Džinu raskinut. Obi-Van kaže da će zavet i dalje biti na snazi i da će nastaviti da podučava Anakina putevima Sile napustio on džedaje ili ne. Nakon toga Joda mu saopštava da Veće neće blagonaklono gledati na to i pita ga da li je on svestan mogućih posledica takve odluke. Obi-Van kaže da shvata da ako Anakin napusti džedaje da će morati i on…

Posle ovog razgovora Joda šalje Obi-Vana i Anakina na zadatak posle kog Anakin menja odluku i ostaje u džedajskom redu sa Obi-Vanom kao svojim učiteljem…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s