Kako je Fazma preživela presu za smeće?

Svi znamo da u Buđenju Sile Fin, Han i Čui ubace Fazmu u presu sa smeće na Starkiler bazi. Ubrzo nakon toga cela planeta koja čini Starkiler bazu eksplodira. Pa kada se Fazma pojavila u Poslednjim džedajima svi smo bar za trenutak podigli obrve i zapitali se kako je uspela da preživi?

Image result for phasma

Odgovor nalazimo u dva izvora. Prvi je vizuelni vodič za Poslednje džedaje gde uz sliku Fazminih rukavica stoji da je Fazma koristila protivoklopno jedinjenje (što je u principu neka vrlo jaka kiselina) da rastvori vrata prese za smeće i pobegne iz nje.

Njen dalji put je opisan u stripu Journey to Star Wars: The Last Jedi – Captain Phasma gde vidimo da nakon što se izvukla iz prese za smeće Fazma žuri da obriše podatke o tome ko je spustio štitove baze. Nakon toga ona beži kroz šumu gde vidi dvoboj između Kajlo Rena i Rej. Međutim ona ih ignoriše, uspeva da dođe do TAI lovca na koji se ukrcava i beži sa planete…

Inače, strip Journey to Star Wars: The Last Jedi – Captain Phasma imamo preveden u našoj Download sekciji u folderu Kanon.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s