Zašto Anakin nije osetio Obi-Vana na Mustafaru?

Poznato je da džedaji i sitovi mogu da osete prsustvo jedni drugih putem Sile. Jedan od razloga zašto je Joda izabrao baš Dagobu za svoje izgnanstvo je što je ta planeta prikrivala njegovo prisustvo u Sili.

Anakin je bio vešt džedaj vitez, izuzetno moćan u Sili. Prelaskom na tamnu stranu, zbog besa i straha iz kojih je crpeo snagu, mnoge njegove moći su se odmah pojačale. Godinama je živeo uz Obi-Vana Kenobija, te ga je poznavao koliko i sebe. Pa zašto onda nije mogao da oseti da se Obi-Van krije na Padminom brodu na Mustafaru?

Odgovor se nalazi u knjizi The Rise of Darth Vader koja pripada Legendama. Stvar je u tome što je Anakin na Mustafaru tokom razgovora sa Padme bio toliko obuzet besom, toliko se hranio njime, da je prestao da obraća pažnju na svoju okolinu. Zato nije mogao da oseti Kenobijevo prisustvo, iako je bio u neposrednoj blizini. Nešto slično se dogodilo i Sidijusu dok je pokušavao da ubije Luka i nije osetio da se Vejder sprema da ga izda.

Bilo kako bilo, epilog događaja na Mustafaru svima nam je poznat. Da li bi ishod bio drugačiji da je Anakin bio malo skoncetrisaniji i osetio Kenobija, ostaje nam samo da nagađamo… Sa određene tačke gledišta naravno…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s