Zašto Dart Vejder nije ispaljivao munje od Sile?

Anakin Skajvoker je bez sumnje imao potencijal da postane najmoćniji korisnik Sile ikad. Budući da je potekao od same Sile, kao i da je broj njegovih midiklorijana bio daleko veći od broja midiklorijana bilo kog drugog živog bića, potencijal njegovih moći se graničio sa božanskim. Trebalo je da postane moćniji i od samog Sidijusa, zbaci ga i suvereno vlada galaksijom kao najmoćnije biće u njoj.

Nedugo pošto je postao Dart Vejder izgubio je svoje udove i sa njima dobar deo potencijala u Sili. Više nije mogao da postane najmoćnije biće u galaksiji i bude moćniji od Sidijusa. Ipak i pored toga bio je vrlo, vrlo moćan. Toliko moćan da je sam pomen njegovog imena ulivao strah u srca širom galaksije. Međutim, i pored tolike moći on nikada nije ispaljivao munje od Sile. Zašto?

Pa, on je u stvari jednom koristio nešto slično munji od Sile i to protiv Luka u stripu Splinter of the Mind´s Eye (slika iznad) ali to je bilo u hramu koji je bio dom drevnog kajber kristala koji je pomogao Vejderu da upotrebi tu moć, a i ovo tehnički nije bila prava munja. Pored tog slučaja Vejder nikad nije koristio munje od Sile.

Razne su teorije zašto nije ispaljivao munje. Ja sam se odlučio da vam prenesem dve.

Prva teorija kaže da se munje od Sile ispaljuju iz živih prstiju Gospodara Sita, kao što smo videli da Sidijus radi bezbroj puta. Pošto je Dart Vejder imao kibernetičke ruke, on nije imao živo tkivo prstiju iz kog bi mogao da ispaljuje munje od Sile.

Druga teorija kaže da je mogao da ispaljuje munje od Sile ali da to nije činio zbog toga što se njegovo odelo ponašalo kao superprovodnik za iste, te da bi one mogle da mu unište kibernetičke udove i sistem za održavanje života. Na kraju je i umro tako što su mu Sidijusove munje od Sile uništile sistem za održavanje života.

To bi bilo to. Nadam se da su vam se svidela objašnjenja. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s