Ovo su scene koje su uklonjene iz Epizode VIII

Star Wars: Poslednji džedaji je sa svoja dva i po sata najduži Star Wars film ikad. Prva, radna verzija filma je bila još duža – trajala je oko dva sata i pedeset minuta – međutim tih dvadesetak minuta su izbačeni iz bioskopske verzije filma i dobićemo ih tek kada na proleće naredne godine izađe blu-ray izdanje Epizode VIII.

Ali šta je sve bilo u tih dvadesetak minuta scena koje su uklonjene? Odgovor na to nam je dao scenarista i reditelj Epizode VIII, Rajan Džonson, u razgovoru za Collider.

Upozorenje! Nastavak članka sadrži spojlere Epizode VIII, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost!

Na početku Džonson je istakao da je film bolji bez tih dodatnih scena, ali to ne znači da su one loše – čak naprotiv.

Prva od scena koje su uklonjene prati Rouz, Fina i Di-Džeja koji u mega-zvezdanom razaraču traže uređaj za praćenje u hipersvemiru. Evo kako ju je Džonson opisao:

U toj produženoj sekvenci oni se šunjaju po ‘kancelarijskom delu’ mega-razarača i moraju da obmanu patrolu stormtrupera.

Druga značajna scena koja je uklonjena iz finalne verzije Epizode VIII je ona sa Rej i Lukom. Džonson ju je ovako opisao:

I onda imamo tu masivnu sekvencu koju smo snimili sa Dejzi i Markom, a ona predstavlja nekakav dodatni test koji Luk daje Rej… To je velika emotivna scena sa njih dvoje.

Na ovo se nadovezao i montažer Poslednjih džedaja, Bob Daksej, koji je rekao:

Imamo još i scenu sa Rej i čuvarima, tj. onim ribolikim časnim sestrama. To je zapravo jedna od najdužih scena koje su izbačene. Tu je takođe i scena kada se pojavi Snoukov brod koja je takođe uklonjena… Mislim, ima dosta jako dobrih stvari koje nisu završile u finalnoj verziji.

Poslednja veća scena koja nije završila u bioskopskoj verziji filma je sa Finom i Poom, koja je trebala da bude na početku filma. Džonson ju je opisao ovako:

Ima par scena sa Finom i Poom koje nisu završile u finalnoj verziji, ali najveća je ona u kojoj Po objašnjava Finu šta se sve izdešavalo dok je on bio u komi. Bože, u njoj ima toliko zabavnih momenata. 

Džonson je rekao da će sve ove scene, uz gagove i ostale bonus sadržaje, završiti na blu-ray izdanju filma, koje bi trebalo da se pojavi krajem marta ili početkom aprila.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s