Par novih detalja o evakuaciji Otpora sa D’Kara u Epizodi VIII

I u prvom i u drugom trejleru Epizode VIII smo videli kadrove velike svemirske bitke, koja je delovala da se odvija iznad planete D’Kar (one iz Buđenja Sile na kojoj je bila baza Otpora). Sve informacije koje smo dobijali tokom proteklih meseci su išle u prilog tome da se ta bitka zaista odvija iznad D’Kara, tokom evakuacije Otpora, a za to smo sada dobili i konačnu potvrdu.

Naime, u izvodu knjige predugačkog naslova IncrediBuilds: Journey to Star Wars: The Last Jedi: A-wing Deluxe Book and Model Set: Inside the Resistance’s High-Speed Interceptor – koja je u suštini vodič za sklapanje drvenog modela A-vinga i koja prati istoriju ove letelice kroz Star Wars sagu – stoji jedan deo koji opisuje ulogu ovih letelica tokom povlačenja Otpora sa D’Kara. Pročitajte izvod iz knjige koji opisuje tu evakuaciju u nastavku:

POSETITE EVENT STRANICU ZA PREMIJERU EPIZODE VIII

Nakon što su eskadrile Poa Damerona uništile Starkiler bazu, Prvi Red je krenuo ka štabu Otpora na planeti D’Kar da izvrši odmazdu. A-vingovi su leteli kao pratnja floti i transporterima Otpora koji su bežali iz baze. Kada su tri ratna broda Prvog Reda iskočila iz hipersvemira, eskadrila A-vingova, koju je predvodila Tali Lintra, je krenula u pomoć Pou Dameronu i bombarderima Otpora koji su krenuli u napad na drednot Prvog Reda.

Dakle, na osnovu kadrova iz poslednjeg trejlera i ovog izvoda, možemo da zaključimo da je Prvi Red na D’Kar poslao tri kapitalna broda, od kojih je jedan drednot klase Mandator IV, dok su druga dva ratne krstarice klase Resurgent. Nakon uništenja Starkiler baze, Otpor je odmah započeo evakuaciju sa D’Kara (sasvim izvesno na Krejt), ali su u međuvremu ipak stigli ratni brodovi Prvog Reda pa je započela masivna svemirska bitka.

To bi bilo to. Šta mislite o ovim informacijama i kakva su vaša očekivanja za Epizodu VIII, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII i prodaji karata za taj film, posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s