Battlefront II neće biti „Pay 2 Win“!

Jedan od najvećih strahova fanova nakon izlaska bete Battlefronta II je bio taj kako će tačno u igri funkcionisati „zvezdane kartice“ (star cards), te da li će taj sistem uz mikrotransakcije dovesti do toga da igrači koji kupuju „krejtove“ (crates) za prave pare budu u drastičnoj prednosti, te da zbog toga Battlefront II efektivno postane „Pay 2 Win“ igra. Ovim pitanjima smo se detaljnije posvetili u našim prikazima bete Battlefronta II, koje možete pogledati na ovom linku.

Ipak, u zvaničnom saopštenju EA-a, koje se tiče reakcija igrača na betu, dobili smo odgovore na pomenuta goruća pitanja, te deluje da su naši strahovi bili neosnovani. EA je dao sledeća razjašnjenja koja se tiču krejtova i progresije igrača kroz igru:

  • Postoji mnogo stvari koje možete da dobijete kroz igru, a one uključuju: oružja, nadogradnje za oružja, zvezdane kartice, kredite, emote, skinove i pobedničke poze.
  • U cilju da što bolje izbalansiramo igru, radimo na tome da najjači predmeti (kartice, oružja…) budu dostupni isključivo direktno kroz igru, tako što ih igrači otključavaju.
  • U krejtovima se mogu nasumično naći zvezdane kartice, skinovi i pobedničke poze.
  • Igrači dobijaju krejtove tako što izvršavaju zadatke ili dolaze do određenih postignuća, ali mogu da ih kupe kreditima ili kristalima, koji su naša premium in-game valuta.
  • Ukoliko vam se desi da iz krejta dobijete karticu koju već imate, u tom slučaju dobijate „crafting parts“ koje možete da koristite za unapređivanje vaših kartica.
  • I za kraj, moraćete da zaslužite vaše pravo da unapređujete kartice i da otključavate najveći broj oružja. Možete da ih unapredite ili otključate samo ako ste dovoljno visokog nivoa, do kog dolazite isključivo igranjem.

Dakle, šta je zaključak iz svega ovog? Pa, nećemo imati situaciju da prvog dana pojedinci za kristale (tj., prave pare) odmah otključaju sva tri slota za kartice, koje pokupuju sve i unaprede ih do kraja, a da pri tome kupe i najbolja oružja. Do najjačih oružja i kartice se isključivo može doći redovnim i što uspešnijim igranjem. Krejtove ćete uz manje-više redovnu igru kupovati makar jednom dnevno, a dobijaćete ih ispunjavanjem zadataka i dolaženjem do određenih postignuća.

To bi bilo to. Kakva su vaša očekivanja za Battlefront II, te da li i uprkos oveme i dalje strahujete, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Battlefrontu II posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s