Marvelov serijal Star Wars dobija novi kreativni tim!

Serijal Star Wars je bio i ostao glavna uzdanica Marvelove ponude Star Wars stripova. Scenario ovog serijala je pisao Džejson Aron, a do ovog trenutka izašlo je trideset i tri broja.

Ipak, iako je ovaj serijal najduži od svih koje je radio Marvel otkako je povratio licencu za Star Wars stripove i iako on predstavlja stub Marvelove Star Wars ponude, fanovi i nisu baš najzadovoljniji kvalitetom priče koju ovaj serijal donosi. Jednostavno, neke priče su zaboravljive, dok su druge šašave, pa čak i banalne.

Kako stoje stvari, Marvel je svestan ovoga te namerava da promeni stvari – a to nameravaju da ostvare time što dovode novi kreativni tim da radi na ovom serijalu. Naime, kako je saopšteno na zvaničnom Star Wars veb sajtu, od 38. broja serijala Star Wars kao scenarista će da radi Kiron Gilen, dok će za crtež biti zadužen Salvador Laroka – dvojac koji je radio na serijalu Darth Vader, koji je nešto bolje prihvaćen. Gilen je u saopštenju rekao sledeće:

Moj cilj je jednostavan: da Salva i ja uradimo isto ono što smo uradili i sa serijalom Dath Vader, ali ovaj put sa Lejom, Lukom i Hanom. A to znači da pratimo uspon i pad Pobunjenika između Nove nade i Imperija uzvraća udarac, kako to menja njih [likove] i kako menja univerzum. To je tako jednostavan cilj, ali toliko težak za izvesti poput pogađanja izduvnog otvora protonskim torpedom. Ali nadam se i jednako uzbudljiv, ako uspemo to da izvedemo. Ne mogu da dočekam da vidite [šta smo vam spremili]. Prvo što ćete videti je postapokaliptični pakao koji je ostao od Džede, nakon što joj je Zvezda smrti napravila rupu u njenoj kori.

Pored ovoga, objavljena je naslovnica 38. broja koju je uradio David Markez (slika iznad; klik za uvećanje). Star Wars #38 izlazi sredinom ove jeseni.

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na ovu vest i da li vam se dopao dosadašnji rad Gilena i Laroke na Star Wars stripovima, napišite nam u komentarima. Podsetnik da recenziju prvog arka serijala Star Wars možete pročitati na ovom linku.

Za poslednje vesti o Star Wars stripovima, posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s