Reditelj Epizode IX priča kakve je poteškoće donela smrt Keri Fišer za snimanje tog filma

Smrt voljene Keri Fišer je pored ogromne tuge za sve nas donela i velik problem za reditelja Epizode IX, Kolina Trevoroua, te se postavilo logično pitanje: Šta će Lucasfilm i Trevorou uraditi sa likom Leje u Epizodi IX, sada nakon smrti Fišerove?

U nedavnom intervjuu za Cinemablend, Trevorou se upravo dotakao te teme i priznao da se on i Lucasfilm nalaze pred zaista velikim izazovom. Evo šta je on rekao:

Ona je bila veoma bitan lik, to nije tajna. Zaista je bila. Bilo je neverovatno tužno za sve nas, najviše zbog toga što je bila tako voljena od strane  Star Wars porodice i svih koji su radili sa njom. Osećam da su nam opcije ograničene jedino od strane nas samih, u tom smislu da smo spremni da uradimo samo par stvari [sa likom Leje]. Ali mogu da vam garantujem da ćemo [liku Leje] pristupiti sa ljubavlju, dušom i poštovanjem kakvo Keri Fišer zaslužuje.

Postoji nekoliko opcija pred Lucasfilmom: Mogu da lik Leje rekreiraju CGI-em (poput Tarkina u Odmetniku-1), ali je Ketlin Kenedi rekla da to neće biti rađeno. Mogu da za ulogu Leje pronađu novu glumicu, ali je zaista teško poverovati da bi do toga moglo doći. Mogu jednostavno da „ubiju“ Leju u vremenu između Epizoda VIII i IX i da to saopšte u uvodnom tekstu Devetke. I, mogu da iskoriste lejine scene iz Epizoda VII i VIII (koje nisu završile u finalnim verzijama tih filmova), malo ih digitalno obrade i iskoriste u Epizodi IX – dakle scenario sličan onom koji je urađen za Pola Vokera u Fast & Furious franšizi. Lično, smatram da su poslednje dve opcije najverovatnije.

To bi bilo to. Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi i šta bi Lucasfilm trebao da uradi sa likom Leje u Epizodi IX, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX, posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s