Scena potere za Rouz i Finom u Epizodi VIII!

Upozorenje! Nastavak članka sadrži spojlere iz Epizode VIII, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost!

U martu prošle godine sa seta Epizode VIII u Dubrovniku – koji prema poslednjim informacijama predstavlja planetu koja se zove Kanto Bajt – nam je stigla gomila slika i video klipova, te nam je bilo jasno da se na Stradunu snimala velika akciona scena.

Videli smo (slika iznad) da su Fin i još jedna osoba (sasvim izvesno Rouz) jahali nekakvog „svemirskog konja“, a video klipovi su nam pokazali da je u toj sceni bilo dosta eksplozija i jurnjave spiderima. Međutim, sve te informacije su bile nekako haotične i nismo mogli da sklopimo sliku šta se tu zapravo dešava. Ipak, na scenu je ponovo stupio portal Making Star Wars koji nam donosi informacije koje bacaju svetlo na ovu misteriju.

Kao prvo, ekipa sa Making Star Warsa kaže da je Kanto Bajt nekakva kockarska planeta, te da se ovi „svemirski konji“ koriste u trkama na koje se ljudi klade. A kad smo već kod ovih neobičnih životinja, Making Star Wars tvrdi da se oni zovu „faltiri“ – tj. na engleskom „falthiers“.

Međutim, otkud Fin i Rouz na Kanto Bajtu i šta oni tu rade? Pa, ne zna se tačno kojim povodom su Rouz i Fin došli na ovu planetu, ali tamo oni moraju da se nađu sa jednom osobom i od nje pokupe određene informacije. Kad stignu na Kanto Bajt, njih dvoje su malte ne od samog početka u begu od nekakvih agenata u crnim odelima (slika ispod) – nije jasno da li je planeta pod upravom (ili politički naginje ka) Prvog reda ili je pak neutralna ali agenti Prvog reda prate Rouz i Fina.

U svakom slučaju, kad stignu tamo Rouz i Fin su od samog starta u begu. U jednom trenutku oni uleću u štalu u kojoj se nalaze faltiri – pored samih životinja, tamo se nalazi osoblje koje održava faltire i njihovi džokeji. Rouz i Fin kradu jednog faltira i beže ulicama grada, dok ih agenti u crnim odelima prate u spideru. Rouz, Fin i agenti razmenjuju vatru, a u jednom trenutku – nije jasno kako – Rouz rešava problem i uništava spider njihovih gonitelja.

Posle toga, njih dvoje dolaze do mesta gde treba da se nađu sa osobom koja nosi informacije. Mesto sastanka je nekakav kafe – čiju unutrašnjost Making Star Wars opisuje kao „neonski Starbucks“ . I dalje je nepoznato ko je taj obaveštajac sa kojim treba da se nađu, niti kakve informacije on nosi.

To bi bilo to. Naravno, do neke zvanične potvrde ili demanta tretirajte ove informacije samo kao glasine.

Šta mislite o opisu ovih scena, „svemirskim konjima“ i kakva su vaša očekivanja za Fina u Epizodi VIII, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s