Novi detalji o ulozi Benisija Del Tora i Dubrovniku u Epizodi VIII!

Upozorenje! Nastavak članka sadrži potencijalne spojlere iz Epizode VIII, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost!

Portal Making Star Wars nam donosi nove, zanimljive informacije o liku kog u Epizodi VIII igra Benisio Del Toro, kao i o lokaciji koju predstavlja Dubrovnik.

Pa, da krenemo. Prema rečima ekipe sa Making Star Warsa i njihovih izvora u produkciji, lik kog u Osmici tumači Del Toro se zove D.J., odnosno Di-Džej – u ovom trenutku ne znamo da li je D.J. samo kodno ime u produkciji ili će se lik zaista tako zvati u filmu. Opis izgleda ovog lika nam jasno govori da je on najverovatnije negativac u filmu. Naime, njegova odeća je skoro potpuno crna, a izgledom dominira dugačak crni kaput. Njegova kosa je crna i kratka, a oko struka ima kaiš – sličan onom kakav poseduje Han Solo – za koji je zakačen pištolj. D.J. takođe nosi nekakav neobičan crni kačket, s tim što taj kačket ne poseduje onaj istaknuti prednji deo, koji štiti od sunca. Na osnovu ovih opisa deluje da Di-Džej pripada kriminalnom podzemlju ili je nekakav agent u službi Prvog reda.

Pored Di-Džejevog izgleda, Making Star Wars donosi informacije i o brodu koji je u vlasništvu ovog sumnjivog lika. Naime, D.J. poseduje jednu izuzetno skupu, elegantnu jahtu. U kokpitu jahte dominira crvena pilotska fotelja, dok se u zadnjem delu broda nalazi centralna prostorija sa elegantnim i udobnim nameštajem. Dizajn ovog broda pomalo podseća na „Nubian“ kraljice Amidale iz Epizode I.

Di-Džejev izgled jasno predlaže da je on nekakav negativac, međutim mi ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je to zaista tako (možda je njegov stajling samo takav). Ipak, ono što sigurno znamo je da se D.J. pojavljuje kroz prvu polovinu filma i da je on deo Finove priče (a Fin se u drugoj polovini infiltrira u super-zvezdani razarač Prvog reda).

Nego, da pređemo na Dubrovnik. Ekipa sa portala Making Star Wars je došla do potencijalnog imena lokacije koju će u Epizodi VIII Dubrovnik da predstavlja. Naime, prema tim tvrdnjama ime te lokacije je Canto Bight, odnosno Kanto Bajt. Ekipa sa MSW-a napominje da nisu stoprocentno sigurni da li je u pitanju naziv planete ili naziv grada – podsećamo vas da smo prošle godine dobili informacije da bi Dubrovnik trebao da predstavlja planetu Čandrilu. Dalje, Making Star Wars tvrdi da setovi koje smo videli u Dubrovniku predstavljaju eksterijer nekakvih kasina ili kockarnica, dok su za enterijer tih kasina napravljeni setovi u Pajnvud studiju u Engleskoj.

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na ove vesti i kakva su uopšte vaša očekivanja za Epizodu VIII, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s