EKSKLUZIVNO: Novi snimci iz Dubrovnika i koja je Dubrovnik zapravo planeta!

Naši izvori sa juga Hrvatske su ponovo na visini zadatka! Ovaj put imamo ekskluzivne snimke sa lica mesta!

Iako je snimanje u Dubrovniku završeno pre oko dve nedelje i iako su brojni portali i tabloidi već preneli slične fotografije i snimke sa seta, ovi naši dodaju par zanimljivih detalja – npr. u videu #1 vidimo deo plavo-sivog spidera koji je eksplodirao, a na videu #2 (na 0:20) vidimo glavu „svemirskog konja“ na kranu koji je prikačen za auto. Međutim, ono što je najzanimljivije je to da su nam naši izvori ponudili odgovor na pitanje koju planetu Dubrovnik zapravo predstavlja (o tome više u nastavku). Evo snimaka:

Upozorenje! Nastavak članka sadrži potencijalne SPOJLERE, tako da ukoliko želite da se sačuvate za film, sad je pravo vreme da izađete iz članka!

Nego, koja planetu u Epizodi VIII predstavlja Dubrovnik i šta se tamo dešava?

Pre početka snimanja na jugu Hrvatske, naš izvor nam je rekao da će Dubrovnik predstavljati planetu koju do sada nismo videli ni u jednom Star Wars filmu (iako neki i dalje tvrde da je u pitanju Ak-Tu ili Nabu) i deluje da je bio u pravu, jer Dubrovnik izgleda predstavlja Čandrilu (Chandrila)! Ovome u prilog ide to da akronimi (na aurebešu) na šlemovima lokalnih policajaca počinju sa „C“ što je i prvo slovo u nazivu te planete na engleskom. Takođe, opisi planete Čandrile (i u starom i u novom kanonu) se savršeno uklapaju u izgled Dubrovnika i njegove okoline. Dalje, Čandrila je bila kulturološki naprednija u odnosu na ostatak galaksije i bila je politički centar, zbog čega se oni brojni statisti u bogatim odelima savršeno uklapaju u taj seting. Čandrila je (u novom kanonu) nakon bitke za Endor postala prestonica Nove republike, te je sasvim logično da to ponovo postane nakon uništenja Hosnijana (prethodne prestonice, koju je uništila Starkiler baza) u Epizodi VII.

Ali, šta se tamo zapravo dešava? Pa na osnovu reči naših izvora, naš je zaključak da se nakon uništenja Hosnijana preostalo političko vodstvo Republike okupilo na Čandrili da bi se odlučilo kako da se reaguje na napad Prvog reda i prevaziđe trenutna kriza. Scena koju je Star Wars Dubrovnik opisao kao sahranu po našem mišljenju predstavlja komemoraciju u čast poginulima u napadu Starkiler oružja. Ali odakle onda sva ona akcija i jurnjava po Stradunu? Šta je razlog te frke, ne možemo da znamo u ovom trenutku, mada, moguće je da Prvi red pravi iznenadni napad i prekida ovaj samit.

To bi bilo to za sada. Naravno, do neke zvanične potvrde ili demanta, tretirajte ove informacije kao glasine i ne uzimajte ih zdravo za gotovo.

2 Comments Add yours

  1. Axiom kaže:

    Ah, Chandrila, sate sam provodio tamo igrajuci Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy!
    Treba da pisemo Kusturici da ponudi Drvengrad za snimanje Ep.IX…

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s