May the 4th 2017 u Beogradu!

Od početka ove decenije u Srbiji se redovno, skoro pa svake godine, organizuju brojne konvencije i okupljanja Star Wars fanova – proteklih godina imali smo čak i slučaj da se ovakve manifestacije organizuju i po nekoliko puta godišnje i to u više gradova.

Sada, deluje da će i 2017. da nastavi ovaj pozitivan trend.

Naime, u organizaciji udruženja Sakurabana i društva ljubitelja fantastike Lazar Komarčić, u četvrtak 4. maja ove godine u Beogradu se održava manifestacija proslave Svetskog dana Zvezdanih ratova – u narodu poznatijeg kao „May the 4th (be with you)“. Konvencija će biti održana u Domu omladine Beograda, a sadržaji i raspored dešavanja će nakonadno biti objavljeni.

Za više informacija posetite zvaničnu event stranicu ove manifestacije.

Vidimo se 4. u Beogradu.

APDEJT (03.05.2017 15:35): Pre nekoliko dana je objavljen kompletan program ove konvencije, a u određenim delovima će učestvovati i moja malenkost, Vladimir Jakšić. Nego, evo rasporeda:

  • 13:00 Projekcija: Selekcija fanovskih filmova – Fanovi Star Wars franšize su poznati po velikoj posvećenosti, a mnogi od njih su napravili i amaterske filmove inspirisane svojom omiljenom galaksijom. Ovaj dan će biti otvoren prikazivanjem selekcije onih najboljih.
  • 14: 00 Tribina: „KotOR: Dani Stare republike“ – Kroz razgovor upoznaćemo nove fanove sa proširenim univerzumom i podsetiti stare fanove zašto ove igre i dan danas opstaju kao kultni klasik. Učestvuju: Nikola Aksentijević i Aleksandar Janošević
  • 16:00 Tribina: „Istorijat i budućnost serijala Star Wars“ – Na ovoj tribini ćemo pričati o istorijatu serijala, promenama u zamislima originalnog tvorca Džorža Lukasa, ali i o tome šta nas tek čeka pod novom upravom. Učestvuju: Vladimir Jakšić (HoloNet Srbija), Stevan Filipović (filmski reditelj)
  • 18:00 Predavanje: Keri Fišer – Prošle godine nas je napustilo mnogo legendi, a jedna od njih je bila i Keri Fišer. Napravićemo osvrt na sve ono što je radila u profesionalnoj karijeri kao glumica, scenarista i pisac, na borbu protiv stigme mentalnih bolesti, kao i na to koliki je pečat ostavila na svima voljenu Star Wars franšizu. Učestvuje: Miljan Tanić
  • 19:00 Kviz: Ko bolje poznaje Star Wars franšizu – Ovo je prava prilika da se pokaže ko najbolje poznaje Star Wars franšizu, da se zabavi i pritom bude nagrađen za to. Voditelj: Pavle Knežević; supervizor: Vladimir Jakšić
  • 20:30 Kosplej takmičenje – Vrhunac dana i prilika za sve ljubitelje kospleja da se oprobaju ili fotkaju sa likovima iz Star Wars univerzuma. Učesnici će imati slobodu da se kostimiraju u nekog od postojećih likova, ili pak u svoj originalni.

Pored ovih predavanja, projekcija, kvizova i panela, tokom celog dana će trajati i izložba Star Wars figura, prodajni sajam, turnir u X-Wingu, igranje video igara, itd.

Vidimo se u Domu Omladine!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s