Rebels – Fighter Flight (S01E03)

OK, sada je sigurno. Epizode Rebelsa ćemo moći i dalje gledati od prilike oko nedelju dana pre njihove zvanične premijere na DisneyXD kanalu (mislim na nas koji seriju skidamo preko torenta). Samo da pojasnim situaciju. Dizni želi da poveća broj pretplatnika na njihovoj Watch DisneyXD aplikaciji i istoimenom sajtu, pa ljude mame tako što će moći da pogledaju epizodi ranije. Mislim, to nama ne smeta, baš naprotiv. U svakom slučaju i dalje ću vas obaveštavati čim epizode budu onlajn.

Priča ove epizode teče ovako: Ezra (Ezra Bridger) i Zeb (Zeb Orrelios) se svađaju i vijaju po Goustu (Ghost) kao dva nevaljala klinca, te zbog toga ih iznervirana Hera (Hera Syndulla) šalje u kupovinu. Zeb i Ezra su nabavili sve sa spiska koji im je Hera dala, sve osim jedne voćke koju je nemoguće naći na Lotalu (Lothal) jer ona inače ne raste na ovoj planeti. Uprkos tome, njih dvoje je nalaze, ali je voćka u imperijalnoj pošiljci. Po običaju, Zeb i Ezra nisu mogli a da se ne sukobe sa sotrmtruperima, te izbija borba. Iz te borbe njih dvoje uspevaju da se izvuku tako što ukradu TIE lovca u kojem beže. Na putu ka Goustu njih dvoje u daljini vide oblak dima koji se diže, a Ezra shvata da on potiče sa farme od ljudi koji su bili prijatelji njegovih roditelja. Uprkos Zebovom negodovanju, njih dvoje ipak odlučuju da odu do farme i vide šta se dešava…i opet nalaze probleme.

U redu. Odmah da kažem da mi se ova epizoda najmanje sviđa od svih koje su izašle. Generalno, zaplet možda i nije toliko loš, ali je previše detinjast i šašav. Dejv Filoni (Dave Filoni) je pre nekoliko meseci izjavio da je serija, u principu, namenjena deci (što je OK), ali ako se onda dobro uradi, u njoj podjednako mogu da uživaju i deca i odrasli, sa čim se u potpunosti slažem. Jedini problem je što, očigledno, u ovoj epizodi klinci će daleko više uživati od odraslih. Generalno, dijalozi i zaplet su me jako podsećali na one glupe tinejdžerske sitkome sa Dizni kanala. Takođe, tih nekoliko sporednih likova koji se pojavljuju na pijaci na Lotalu su isti oni iz prošlih epizoda. Šta, jesu li samo napravili modele za tih par likova pa ih samo vrte u krug? Mislim, ovo ne uzimam za neku veliku manu, ali bilo bi bolje da ima više i „šarenijih“ likova, ipak je ovo Star Wars.

Siguran sam da su kolekcionari Star Wars akcionih figura odmah prepoznali imperijalni transporter, koji je napravljen na osnovu igračke koju je Kenner pravio krajem sedamdesetih. Lepo je videti da je to vozilo sada zvanično deo Star Warsa, a siguran sam da su neki stariji fanovi doživeli trenutke nostalgije. Mada ga je bilo lepo gledati na ekranu, nisam siguran koliko je taj transporter efikasan pri prevozu zarobljenika. Naime, delovalo je da su zarobljenici mogli samo da se popnu iz njihovih odeljaka i skoče sa transportera, ali OK.

Sve u svemu, i nisam baš oduševljen ovom epizodom. Očekivao sam da konačno vidimo prve časove koje bi Kejnan (Kanan) dao Ezri na njegovom putu ka tome da postane Džedaj, a dobili smo neku Ezrinu i Zebovu avanturicu, u kojoj će najviše uživati deca.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s