TOP 5 Likova koje je The Clone Wars uveo u Star Wars

Kao što sam i najavio prošle nedelje, posle teksta TOP 5 Likova iz EU-a koje je The Clone Wars upropastio na red je došao i tekst o najboljim likovima koje je The Clone Wars uveo u Star Wars univerzum. Očigledno, i ovaj put se radi o „TOP listi“, a glavni uslov da bi se likovi pojavili na njoj je da se nisu pojavljivali ni u jednom Star Wars ostvarenju do The Clone Warsa, odnosno, da se prvi put pojavljuju u seriji ili The Clone Wars filmu iz 2008. godine. Ponavljam, kao i prošli put, iako se trudim da budem što objektivniji, ova lista, na posletku, predstavlja samo moje lično mišljenje. Elem, da ne dužim, pa da krenemo od mesta broj pet:

5. Asoka Tano (Ahsoka Tano)

Da sam pravio ovu listu negde tokom prve ili druge sezone The Clone Warsa, priznajem, Asoka ne bi bila na njoj. I ne samo to, ona bi već bila na nekoj TOP listi najgorih likova. U ranijim sezonama serije, a pogotovo u filmu, Asoka je bila iritantni pratilac, čiji je jedini zadatak bio da dobaci poneku polu-smešnu dosetku, a o onim glupim nadimcima neću ni da govorim. Međutim, kako je serija odmicala, njen lik je postajao sve zreliji i mnogo više od Anakinovog pomoćnika. Postala je sastavni deo ekipe, a kako se serija približavala kraju sve više i više nas je kopkalo kakva je njena konačna sudbina, te šta će da se desi sa njom kad nastupi na snagu „Naredba 66“. Asoka je zablistala u poslednjim epizodama pete sezone, kada je napustila red Džedaja, što je izazvalo pravi šok, te je njena sudbina postala još misterioznija. Uprkos svemu, ne mogu da zaboravim prvih par sezona serije i The Clone Wars film, te zbog toga Asoka je (samo) na petom mestu.

4. Pong Krel (Pong Krell)

Jeste da se Pong Krel pojavio u samo četri epizode The Clone Warsa, ali u svakoj sekundi od tih epizoda kada je Krel bio u sceni, bio je fantastičan. Odmah se primetilo da Pong Krel nije tipičan Džedaj, a njegova bezobzirna taktika, te nebriga za životima ljudi kojima komanduje su potvrdili da ovaj Džedaj i više nego naginje ka Tamnoj strani Sile. Sve to, uz njegov izgled i glas je dalo jednog od najboljih negativaca koji su se pojavili u seriji. U stripovima nije bila toliko retka pojava za vreme Rata Klonova da Džedaji pređu na Tamnu stranu, a to su sve bile fantastične priče, pa su se mnogi zbog toga zapitali da li će i The Clone Wars možda nešto slično pokušati da uradi. Rezultat je bio i više nego dobar.

3. Otac, Ćerka i Sin (The Ones)

Mortis priča koja je trajala tri epizode u trećoj sezoni The Clone Warsa je po mnogima jedna od najboljih, ako ne i najbolja priča u čitavoj seriji. Te epizode su bile totalno drugačije od ostalih i odvele su čitavu seriju u jednu skroz drugu dimenziju – praktično u fentazi. U Mortis priči smo dobili tri lika koja su verovatno najinteresantnija i najmisterioznija u čitavom The Clone Warsu: Sina, koji je otelotvorenje Tamne strane Sile, zatim Ćerku, koja je otelotvorenje Svetle strane Sile i Oca čiji je zadatak da ih drži u ravnoteži. Uz ta tri lika, Anakin je istraživao misterije Sile i zašto je ravnoteža u njoj tako bitna (na žalost, Anakin na Mortisu očigledno nije naučio svoje lekcije). Međutim, nakon ove priče imamo samo još više pitanja. Ko su uopšte Otac, Ćerka i Sin? Da li su oni Arhitekte (Architects)? Da li je Mortis zapravo To Jor brod (Tho Yor)? Odgovore verovatno nećemo dobiti u skorije vreme, ali ko zna, možda je tako i bolje.

2. Ked Bejn (Cad Bane)

Već sam u par navrata pričao o vezi, odnosno simbiozi Star Warsa i vesterna, te kako iz te veze nastaju super stvari. Lik Keda Bejna je očigledan primer za to. Najjednostavnije rečeno: Ked Bejn je cool lik, sve od njegovog fizičkog izgleda, glasa, gedžeta, pa do karaktera. Nemilosrdni lovac na ucenjene glave koji će prihvatiti svaki posao, ma koliko on bio nemoguć, naravno za određenu svotu novca. Žao mi je jedino što se nije više pojavljivao u The Clone Warsu, a takođe mi je žao što je Bejn bio u nekoliko zaista glupih epizoda (na primer ona kada R2-D2 i C-3PO idu u šoping pa ih Bejn kidnapuje) pa je zbog toga on pao u očima mnogih gledalaca.

1. Klonovi (Clones)

Hmm, kojeg klona staviti na listu? Znam. Sve! Svi oni od Reksa (Rex), Fajvsa (Fives), Hevija (Hevy), Vaksera (Waxer), Bojla (Boil), Hardkejsa (Hardcase), pa do Ekoa (Echo), komandosa Gregora i onog nesrećnika Devedeset i devetke su sjajni. Odnosi među klonovima su skoro pa porodični, a gledati ih u bitkama sa separatistima je bilo fantastično. Jedna od mojih najvećih želja pre nego što je serija izašla je bila da saznamo što više o klonovima i da ih što češće vidimo u borbi. Bitaka sa klonovima nije bilo toliko, koliko sam se ja nadao da će biti, ali svaka epizoda posvećena njima bila je sjajna. Arkovi kao što su onaj na Umbari sa Krelom, zatim Rookies, Clone Cadets, ARC Troopers, Innocents of Ryloth, Landing at Point Rain, te još nekoliko drugih su svakako jedne od najboljih epizoda u čitavoj seriji.

To bi bilo to. Ako se slažete ili ne slažete sa listom, zatim ako mislite da neki od ovih likova ne zaslužuju da se nađu na njoj, dok drugi zaslužuju, napišite u komentarima. Ponavljam, iako sam se trudio da budem što objektivniji, ovo je samo moje mišljenje. Takođe, poprilično je zabavno raditi ovakve TOP liste, a i iznenadio sam se koliko je bilo pozitivnih reakcija vezanih za prošlu, pa zbog svega toga, u narednom periodu bih verovatno radio još sličnih TOP listi ali videću još sa kojom temom. Ako vi imate ideju, odnosno predlog šta bi neka naredna TOP lista mogla da obrađuje, napišite u komentarima.

One Comment Add yours

  1. Po meni naj bolji klon je Wolf 😀

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s