Budućnost franšize iz mog ugla i ima li suviše Star Wars sadržaja na televiziji?

Kao i većina vas, i ja sam uživao u obe za sada snimljene sezone serije The Mandalorian i mogu reći da jedva čekam sledeću. Serija predstavlja pravo osveženje u univerzumu. Mogu reći da sam ljubitelj franšize već decenijama te sam čak i prikvele prihvatio kao odličan deo kanona. Dobro, možda malo manje Epizodu I, ali nisam imao nekih ogromnih zamerki. Tako da sam kao i većina sa nestrpljenjem dočekao nove filmove i čak sam progutao četrdesetpetominutni prekid filma na početku ponoćne projekcije u kragujevačkom bioskopu tako da se Epizoda VII završila negde oko pola pet ujutru. Sve sam to nekako i prihvatao, ali završetak same sage, tačnije poslednju epizodu nikako da svarim. Nekako mi sve to nije štimalo kao pravi nastavak i završetak priče o porodici Skajvoker.

Okej, možda sam preterao sa ličnim zapažanjima, ali i ljudi u mom okruženju su imali slično mišljenje pa je logično pitanje bilo šta će Dizni sledeće smisliti i na koji način će razdrmati franšizu? I tako dolazimo do sjajnog vesterna u svemiru sa Pedrom Paskalom kao „maskiranim Klintom Istvudom“ voljenog nam serijala. Simpatije prema Bebi Jodi, pardon, Groguu, i da ne pominjem. A onda su u drugoj sezoni krenuli da se pojavljuju i likovi koje svi poznajemo i volimo, a kad Dizni namiriše novac usledilo je očekivano. Tuce novih serija koje možemo očekivati u narednom periodu koje nameću pitanje:

Da li će u budućnosti biti previše Star Wars serija na malim ekranima?

Lično, pratim i kompletan Star Wars uključujući i knjige i stripove tako da ću svakako obratiti pažnju na sve što će se pojaviti već od četvrtog maja kada nam se vraća grupa netipičnih klonova koji su već privukli veliku pažnju poštovalaca animirianog dela univerzuma. Ima tu još veoma kvalitetnih stvari koje ću svakako ispratiti, pre svega seriju o Asoki, čiji životni put pratimo već duže od decenije, ali neki novi projekti mi stvarno nisu privukli pažnju.

Da se razumemo, možda i nisam u pravu, ali se plašim da ovo gomilanje igranog i animiranog sadržaja postepeno opterećuje univerzum, a sa toliko brzine i nagomilanog sadržaja dolaze i greške i nekonstantnosti koje više liče na Marvel univerzum. Mislim da neka saznanja ipak treba da ostanu kao deo pisane reči za tvrdokornije fanove, ali verovatno je zov tržišta jači od romantike čitanja o kojoj ja pričam. Pre mi deluje kao da svaki iole intrigantan lik iz poslednjih nekoliko projekata mora dobiti posebnu priču na Disney+ koja će se preplitati sa ostalim pričama u univerzumu. O hronologiji i da ne govorim.

Da ne bih previše mračio, moram i pohvaliti novi projekat The High Republic pošto ni na koji način nije povezan sa porodicom Skajvoker i otvara milion novih mogućnosti za franšizu. Još uvek pamtim državu Sita iz KotOR igrice za koju i dalje smatram da je najbolja igrica na temu naših omiljenih filmova tako da se iskreno radujem i iščekujem da čitam o nekim vremenima koja nisu bila prelomna ni na koji način, već samo par običnih decenija u životima mladih džedaja i njihovih padavana.

Šta vi mislite o ovoj temi napišite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s