Otkazane dve The Mandalorian knjige!

Pravo iz vedra neba stigla nam je vest da su knjige The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide i The Mandalorian: An Original Novel potpuno otkazane!

Obe ove knjige su pripadale The Mandalorian izdavačkom programu. Enciklopedija The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide Pabla Hidalga je trebala da izađe u prodaju 01.07.2021, dok je izlazak knjige The Mandalorian: An Original Novel Adama Kristofera, koja je trebala da nam donese potpuno novu priču o Mandi i Groguu, nakon pomeranja zakazan za decembar 2021.

Informacije o otkazivanju nam stižu sa Tvitera gde su zvanični profili DK Publishing-a i Del Rey-a okačili praktično isti tvit:

Dva neobično frazirana tvita nam ne daju praktično nikakvo objašnjenje zašto su ove dve dugo iščekivane knjige otkazane. Ipak, mađarski portal Zero.hu je pre skoro mesec dana preneo informaciju da Lucasfilm Publishing planira da otkaže The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide i tada su naše mađarske kolege prenele reči njihovog izvora koji je rekao da je razlog otkazivanja to što Lucasfilm radi na gomili novih Star Wars serija što zahteva promenu strategije na izdavačkom planu. Isti izvor je rekao da The Ultimate Visual Guide neće izaći pre 2022. godine.

Objašnjenje sa mađarskog portala baca novo svetlo na čitavu situaciju i dva robotska tvita sada imaju malo više smisla. Sva je prilika da je stvar relativno prosta i svodi se na to da sada, kada Lucasfilm radi na deset serija za striming servis Disney+, nebi bilo praktično izdavati po tri Visual Guide-a godišnje za svaku seriju pa je negde moralo da se preseče – ovo otkazivanje je upravo to.

Šta mislite o otkazivanju pomenute dve knjige i kako gledate na korekciju kursa Lucasfilm Publishing-a, napišite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o seriji Star Wars Disney+ projektima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s