„Nadrndani“ Luk i čuvari Lukovog ostrva

U jednom od članaka koje je tokom predhodnih dana objavio Entertainment Weekly, „poslednji džedaj“ lično, Mark Hamil, je pričao o Luku, zbog čega je on došao da samuje na ostrvo na planeti Ak-Tu, te kako stari džedaj reaguje kad se tu pojavi Rej sa njegovom starom svetlosnom sabljom.

To što Luk kaže ‘Znam samo jednu istinu. Vreme je da džedajima dođe kraj’, mislim, to je poprilično neverovatna izjava za nekog ko je bio simbol nade i optimizma u izvornoj trilogiji. Kada sam to prvi put pročitao, vilica mi je pala do poda. Šta bi moglo da natera nekog da se toliko udalji od svojih prvobitnih ubeđenja? Takvo nešto se ne dešava tek tako, i ispočetka me je to mučilo.

Nastavljajući priču Hamil se dotakao toga kako je Luk završio na ovom ostrvu:

Luk je napravio veliku grešku misleći da je njegov nećak Izabrani, pa je uložio sve što je imao u Kajla, isto kao što je i Obi-Van uložio u mog lika [u Epizodi IV]. A onda je izdan [od strane Kajla], što je ostavilo tragične posledice. Luk se oseća odgovornim za to. I to je primarna prepreka između njega i njegovog povratka u svet i pronalaženja svog mesta u hijerarhiji džedaja, znate? Upravo je ta krivica, taj osećaj da je sve to njegova greška, što nije uspeo da primeti tamu [u Kajlu] dok nije postalo prekasno, ono što ga progoni.

Pričajući o Rej i njenim reakcijama na Luka Skajvokera, Dejzi Ridli je rekla:

Ona je tako optimistična za sve, i onda [nakon što se upozna sa Lukom] ona očigledno doživi taj ‘šta kog đavola’ momenat. Lukov nepristupačan stav čini to da Rej žali za Hanom Solom. O moj bože, taj čovek je za svega nekoliko dana koliko ga je znala postao očinska figura. Sada ga nema, a ja sam na nekom ostrvu sa ovim nadrndanim likom koji me ni ne želi tu. Ne verujem da neka devojka, koju ni ne zna, i koja se pojavi sa njegovom starom sabljom može da ga natera da kaže: ‘O da j*bote, evo vraćam se u akciju.’

Izjave glumaca i reditelja su nam jasno naznačile da će Rejina potraga za njenom prošlošću bitni bitan deo filma, te deluje da ćemo verovatno saznati ko ju je i zašto ostavio na Džakuu. Uz tu potragu, Rej sa druge strane mora da pronađe svoje mesto u aktuelnoj situaciji i da vidi kako se njena uloga uklapa sa onom od starog, ciničnog džedaja.

Na D23 Expou smo se upoznali sa porgovima (malim pingvinolikim bićima koja su već sada opčinila srca miliona fanova), međutim Entertainment Weekly nam je predstavo nove stanovnike Lukovog ostrva, ali su ovi antropomorfniji (slika iznad). Evo šta je o njima rekao reditelj filma, Rajan Džonson:

Oni su nekakvi vanzemaljci polu ribolikog, polu pticolikog izgleda, koji žive na [Lukovom] ostrvu. Oni su tu već hiljadama godina i oni, u suštini, održavaju ostrvo i građevine na njemu. Ove Čuvare glume osobe u kostimu. Svi Čuvari su zapravo žene i hteo sam da izgledaju poput nekakvih monahinja. One i nisu baš oduševljene Lukovim prisustvom, ali ga tolerišu, a sa starim džedajem komuniciraju nekakvim ‘jecajućim riblje-škotskim’ jezikom.

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na ove vesti i šta mislite kako će (i da li će zapravo) Rej naterati Luka da izađe iz samoizgnanstva, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

One Comment Add yours

  1. Svaka cast za blog, ja sam i ranije trazio nase blogove vezane za Star Wars, ali nije ih bilo. Nadam se da ce se odrzavati jos dugo i da privuce jos fanova. I neka sila bude s vama !!!

    Sviđa se 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s