Kako je Vejder spasao Palpatina?

Vejderov i Palpatinov odnos je u najmanju ruku bio čudan. Odudarao je od ustaljenog odnosa učitelj-učenik među Sitovima. Iako je Vejder mrzeo Palpatina jer je ostao bez Padme, bez udova i bez dobrog dela moći, ipak je Palpatin bio sve što mu je ostalo.

Sa druge strane Imperator je bio prilično miran jer je znao da njegov učenik nema dovoljno moći da ga ubije. Međutim, šta bi se desilo da Palpatin odjednom zanemoća, da bude ostavljen na milost i nemilost Vejderu? Biću koje skoro da nema emocija osim besa i mržnje…

 

U stripovima Darth Vader And The Ghost Prison, koji pripadaju starom kanonu, direktor Imperijalne akademije zaključuje da je dosta da mladi vojnici i oficiri ginu u bespotrebnim ratovima i odlučuje da sprovede državni udar sa vojnicima koji su mu odani. Oni napadaju Imperijalnu palatu i dolazi do krvave borbe u čijem je središtu naravno Dart Vejder. On prosto masakrira pobunjenike i uz pomoć mladog poručnika Toma uspeva da se probije u palatu. Tamo zatiču smrtonosan gas koji prenosi virus koji ubija sve koji ga udahnu.

Uspevši nekako da dođu do prestone dvorane pronalaze Palpatina oprhvanog virusom na izmaku snaga. Tu se pojavljuje i Trakta Imperijalni oficir. I baš tu, baš tada Vejderu je njegov učitelj izložen na milost i nemilost. Iako je Sila usporila i delimično neutralisala virus Palpatin je preslab da pruži bilo kakav otpor. Dovoljno je da Dart Vejder samo zamahne svelosnom sabljom i da ga ubije. Ali ko bi onda Vejder bio bez Palpatina? Šta bi mu ostalo osim mržnje?

I tako Vejder zajedno sa poručnikom Tomom i Traktom spasava Palpatina koga toliko mrzi i svi zajedno beže iz palate na neko sigurnije mesto gde će se regrupisati i uzvratiti udarac, jer Imperija uvek, ali uvek uzvraća udarac!

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s