Šta je Vejder našao u tajnoj pećini na Mustafaru?

Prošli put smo Vejdera ostavili samog u tajanstvenoj pećini na Mustafaru, sastavljenog od delova odbačenih droida dok ga je proganjao sitski ubica. I sve to po naređenju Palpatina. Uvek je teško kada učitelj želi da očita lekciju učeniku, a u Vejderovom slučaju je još teže jer njegov učitelj je vrlo okrutan i sve lekcije prezentuje kroz bol i patnju….

 

U stripovima Darth Vader (2020) vidimo da se Dart Vejder pošto je ušao u pećinu sam, povređen i bez svetlosne sablje, suočio sa paukolikim stvorenjem koje sedi na nekoj ogromnoj glavi i kaže da se zove „Eye of the Webbish Bog“.

Vejder odmah kreće sa pitanjuma zašto ga stvorenje dovelo tu, šta želi i šta je ono. Međutim čudovište postavlja upravo ta ista pitanja Vejderu ne dajući mu odgovor ni na jedno.

U isto vreme Vejdera napadaju druga bića koja nastanjuju pećinu, mala bubolika stvorenja koja bljuju lavu, ogromna leteća buba i stvorenje nalik minotauru. Dart Vejder je bez svoje svetlosne sablje i ne sme da koristi Silu po nalogu Palpatina ali ipak uspeva bez većih poteškoća da pobije sve svoje napadače i da se suoči sa glavnim stvorenjem.

Kada se nađu oči u oči, stvorenje ga pita šta misli da li je položio ili pao test nakon čega mu predaje sitski „wayfinder“. Nakon toga Vejder izlazi iz pećine i umorno seda da se malo odmori. U tom trenutku ponovo se pojavljuje sitski ubica koji saopštava Vejderu da još nije završio sa njim. Na to Vejder ima samo jedna odgovor: „Dobro, treba mi još delova…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s