Kako je Dart Vejder nabavio kristal za svoju svetlosnu sablju?

Posle poraza na Mustafaru od Obi-Van Kenobija, Dart Vejder je pored udova izgubio i svoju svetlosnu sablju. Svetlosnu sablju koju je korstio dok je bio džedaj. Svetlosnu sablju kojom su izvršena mnoga junačka dela u Ratovima Klonova. Svetlosnu sablju kojom je pobio mališane u džedajskom hramu. Svetlosnu sablju koju je uzeo Obi-Van da bi je kasnije predao Luku. A još kasnije ona će naći svoj put i do Rej.

Tako je moćni Gospodar Sita ostao bez svog oružja, udova i ljubavi. Nakon što je postao više mašina nego čovek i desna Sidijusova ruka morao je da konstruiše novo oružje. A za to mu je trebao kajber kristal…

Objašnjenje odakle mu kajber kristal se nalazi u novim Marvelovim stripovima Darth Vader koji izlaze od 2017. godine i za sada postoji 12 brojeva. Radnja u njima počinje nekoliko sekundi posle događaja u Epizodi III.

Nakon što Vejder prihvati svoje novo stanje i svog gospodara, Sidijus mu objašnjava zašto su svetlosne sablje Gospodara Sita crvene (što možete pročitati OVDE) i daje zadatak Vejderu da nađe džedaja koji je preživeo Naređenje 66, ubije ga i uzme njegovu svetlosnu sablju da bi kajber kristal u njoj povinovao svojoj volji i učinio ga da „prokrvari“.

Vejder pronalazi džedaja Kiraka Infil´u koji se zavetovao na Baraš, što je neka vrsta džedajskog asketizma. U prvom sukobu Vejder biva poražen i bačen sa litice. Međutim, Vejder preživljava, pronalazi ponovo Infil´u koji ima planove da obnovi džedajski red, ali ga Vejder ovog puta ubija i uzima njegovu svetlosnu sablju, a sa njom i dragoceni kajber kristal.

Taj kajber kristal je kasnije bio srce svetlosne sablje jednog od najnemilosrdnijih i najtragičnijih Gospodara Sita ikada, a pored mnogih života uzeo je i ruku Luku Skajvokeru.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s