Kako se Vejder suočio sa sitskim ubicom na Mustafaru!

Kada je Palpatin kaznio Vejdera ostavio ga je na Mustafaru, slomljenog, bez udova. Zabranio mu je da koristi Silu i poslao sitskog ubicu da ga ubije. Sve je to naravno test. Ako Vejder preživi dokazaće da zaslužuje da i dalje služi Imperatora, a ako ne… Pa, Sidijus će već naći novog učenika.

Ipak, poenta je da nikad, ali NIKAD ne potcenjujute Vejdera i smatrate ga za gotovog. To ga čini samo još više besnim…

Darth Vader #7 continues to tie in to The Rise of Skywalker in some very  interesting ways – Star Wars Thoughts

U stripovima Darth Vader (2020) Vejder uspeva da uzme svoju svetlosnu sablju i da se odvuće nekako preko usijanog peska Mustafara do starog postrojenja, njemu doboro poznatog. Ipak je to mesto gde je pogubio vođe Separatista i doneo mir novoj Imperiji. Njihovi truli leševi još uvek krase to zdanje.

U njemu Dart Vejder uz pomoć mouse droida uspeva da nabaci nove udove od delova starih borbenih droida i da dočeka ubicu. Ubica se u početku hvalisa i začikuje Vejdera, međutim ovaj ga napada iz prikrajka i pokazuje se kao mnogo žešći protivnik nego što je atentator mislio. Ipak Vejder je bez svojih udova i ne sme da koristi Silu te posle kraćeg okršaja se povlači.

Ubica kreće za njim i upada pravo u Vejderovu zasedu iz koje Vejder izlazi kao protivnik zarobivši atentatora. Ispitivajući ga Vejder saznaje da Sidijus pravi neku ogromnu moć negde, ali ubica nije hteo da kaže više.

U tom trenutku začuje se glas iz neke pećine koji kao da doziva Vejdera. Ubica to koristi i uspeva da se oslobodi Vejdera i da uruši ulaz u pećinu. Ipak Vejder je stigao da udje u pećinu pre urušavanja gde zatiče čudno stvorenje koje mu kaže da je došao po odgovore iaoko ne zna koja pitanja da postavi kao i da njegov bes neće rešiti zagonetke koje ga očekuju…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s